Danskere i Rusland

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Fire danskere deltager i øjeblikket i en turnering i Vladimir, 200 km. øst for Moskva. Jakob Vang Glud (Jetsmark) og Esben Lund (K41) i en lukket GM-turnering. Nikolaj Mikkelsen (BMS Skak) og Per Andreasen Nørresundby i en lukket IM-turnering. I GM-gruppen afvikles der 12 runder på 10 dage, mens der i IM-gruppen spilles hele 17 partier i samme tidsrum.

I GM-gruppen er Jakob Vang Glud startet med 2/3 efter to remiser og en gevinst mod en russisk GM. Esben Lund har været mindre heldig har kun hentet et halvt point.

Nikolaj Mikkelsen har ikke været på samme niveau som i sine seneste turneringer og har i IM-gruppen 1.5/5, mens Per Andreasen har 2/5. Gruppen består primært af en række af de bedste russiske børn og unge spillere tilsat et antal IM’ere fra Ukraine og Hviderusland.

Derudover afvikles der en lukket GM-gruppe for kvinder samt en åben turnering, også kun for kvinder.

Informationen fra Rusland er ikke stor, men dsu.dk håber selvfølgelig at kunne bringe mere derfra i de kommende dage.