FIDE afviser ny VM-match

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Selv om det lykkedes den detroniserede verdensmester, Veselin Topalov, og hans manager, Silvio Danailov, at genfremsætte den nødvendige bankgaranti for en ny VM-match mod Vladimir Kramnik, så har FIDE nu endeligt afvist, at matchen bliver til noget.

FIDE-reglementet åbner muligheden for alle spillere med +2700 at udfordre den regerende verdensmester, hvis der kan garanteres en mindste præmiesum på 1 million dollars og derudover dækkes alle øvrige omkostninger til matchen. Det har bulgareren gjort, men FIDE henholder sig nu til, at det tidsmæssigt ikke kan lade sig gøre.

VM-turneringen i Mexico begynder 12. september i år, og en eventuel match skal være afviklet senest seks måneder inden. Dertil skal en udfordrer have overført beløbet til matchomkostningerne senest 45 dage inden begyndelsen af matchen, og den frist er overskredet.

Selv om det rent teknisk skulle kunne lade sig gøre at arrangere matchen, så kan FIDE ikke acceptere dette. En VM-match kræver grundige forberedelser fra alle involverede – ikke mindst spillerne, der ikke ville have tid nok til at forberede sig og kun ville kunne spille ved at annulere andre forpligtelser.

Danailov udtaler nu, at sagen må afgøres ved Retten i Lausanne.

www.chessbase.com

www.fide.com