Allan Stig Rasmussen årets spiller

 

Allan Stig Rasmussen
– årets danske skakspiller 2006

Skak-Oscar 2006, danske skakjournalisters hæder for den mest markante danske skakindsats i det forgangne år, tilfalder Allan Stig Rasmussen, Jetsmark. Den 23-årige nordjyde blev i juli sensationelt bedstplacerede
dansker i det stærke internationale felt ved Copenhagen Chess Festival 2006 og opfyldte med scoren 7 point af 11 et af delkravene til skakkens fornemste titel, International Stormester. Resultatet var så meget mere
overraskende på baggrund af Allan Stig Rasmussens lange turneringspause
siden 2003. På andenpladsen fulgte Sune Berg Hansen, som i påsken forsvarede sit danmarksmesterskab, og på trediepladsen GM, Peter Heine Nielsen. Kampen om de følgende placeringer på Top-10 var præget af et år med få helt store resultater, men mange talentfulde spilleres ryk frem mod eliten. Mads Andersen fra Skanderborg blev i foråret dansk mesterspiller i en alder af 11 år og 4 måneder og passerede dermed legendariske Bent Larsen og Davor Palo som den yngste på udnævnelsestidspunktet, og det gav en 8. plads på skakjournalisternes liste.

Top-10:
1. Allan Stig Rasmussen
2. Sune Berg Hansen
3. Peter Heine Nielsen
4. Lars Bo Hansen
5. Davor Palo
6. Jakob Vang Glud
7. Jens Kristiansen
8. Mads Andersen
9. Thorbjørn Bromann
10. Nicolai V. Pedersen