De lokale spillere fører sig frem

Da Djuric som forventet spillede remis mod Kveinys, udnyttede Schebler og Bach, begge Tyskland, situationen med sejrer over henholdsvis Flindt og Feuerstack til at bringe sig frem i en fronttrio. I det 8-mands store forfølgerfelt – kun et ½ point efter de førende – befinder sig 3 lokale spillere: Gunnar Pedersen, Centrum, Ove Weiss Hartvig, Esbjerg Skakforening, samt Morten Topholm Rud, tidligere Centrum. Alle vil i aftenens kampe, som starter kl. 18.00 i Rørkjær møde skrap modstand mod titelholdere.

Ud over skakken glæder det Esbjerg Skak Union, at der er blevet ro rundt omkring spillestedet. De to tyverier er opklaret og de stjålne genstande er kommet tilbage til de rette ejermænd takket være en stor indsats af politiet.

Udvalgte resultater, 5. runde:
Kveinys      – Djuric        remis
Szuhanek     – Rausis        remis
Schebler     – Flindt        1 – 0
Antonsen     – Donchenko     remis
Feuerstack   – Bach          0 – 1
Rendboe      – Petersen      remis
Pedersen     – Hartvig       0 – 1
Rud          – Lindestrøm    1 – 0

Stillingen i toppen:
1-3. GM Gerhard Schebler (Tyskland), GM Stefan Djuric (Serbien), FM Matthias Bach (Tyskland) 4.5; 4-11. GM Aloyzas Kveinys (Litauen), GM Igor Rausis (Bangladesh), IM Ranko Szuhanek (Rumænien), IM Mikkel Antonsen (Danmark), IM Anatoli Donchenko (Tyskland), Gunnar Pedersen (Danmark), Morten Rud (Danmark), Ove Weiss Hartvig (Danmark) 4.0. … 100 deltagere.

6. rundes opgør i toppen:
Djuric        – Schebler
Bach          – Szuhanek
Pedersen      – Kveinys
Rausis        – Rud
Hartvig       – Antonsen
Petersen      – Donchenko

Turneringens hjemmeside med resultater, stilling, billeder m.m.:

www.northseacup.dk