Kozul vinder EM

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Den kroatiske stormester Zdenko Kozul overraskede ved at vinde det individuelle europæiske mesterskab i Kusadasi i Tyrkiet 4. – 17. april foran flere langt højere ratede spillere. Kozul nåede 8½ point af 11 – et halvt mere end ratingfavoritten og forrige års europamester, Vassily Ivanchuk.

Hos kvinderne var der også pæne overraskelser i toppen, hvor Ekaterina Atalik, Tyrkiet, vandt med 8½ point foran hollandske Tea Lanchava Bosboom på 8 point.

Slutstillingen i toppen (åben række):
1. GM Zdenko Kozul (Kroatien) 8.5; 2. GM Vassily Ivanchuk (Ukraine) 8.0; 3-10. GM Kiril Georgiev (Bulgarien), GM Zviad Izoria (Georgien), GM Bartlomiej Macieja (Polen), GM Predrag Nikolic (Bosnien), GM Ernesto Inarkiev (Rusland), GM Arkadij Naiditsch (Tyskland), GM Vladimir Belov (Rusland), GM David Baramidze (Tyskland) 7.5 … 138 deltagere.

Slutstillingen i toppen (kvinder):
1. WGM Ekaterina Atalik (Tyrkiet) 8.5; 2. IM Tea Lanchava Bosboom (Holland) 8.0; 3-11. WGM Natalia Zhukova (Ukraine), GM Antoaneta Stefanova (Bulgarien), WIM Sopio Gvetadze (Georgien), WGM Anna Muzychuk (Slovenien), IM Yelena Dembo (Grækenland), IM Inna Gaponenko (Ukraine), WGM Ilaha Kadimova (Aserbajdsjan), IM Lilit Mkrtchian (Armenien), IM Elena Sedina (Italien) 7.5 … 96 deltagere.

http://euro2006.tsf.org.tr/en/default.asp