Anand slår tilbage

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Tidligere verdensmester Viswanathan Anand slog tilbage i kampen om verdensmesterskabet ved at vinde tredje matchparti mod den regerende verdensmester Magnus Carlsen. Lidt overraskende afveg Magnus Carlsen fra første matchparti allerede i andet træk. Carlsen havde ellers fint spil i første matchparti, hvor der blev spillet Grünfeld-indisk.

 

anand2parti

Viswanathan Anand – flot comeback (foto: http://www.sochi2014.fide.com)

 

Dagens parti fulgte kendte teoretiske veje i afslået Dronninggambit de første 20 træk og stillingen var helt lige. Imidlertid var det som om, at den regerende verdensmester ikke befandt sig godt i stillingen og brugte meget tid, mens Anand spillede hurtigt og skarpt.

 

Ved træk 28 er Carlsen presset på tiden og spiller den afgørende fejl, La5. Herfra var det kun et spørgsmål om hvor hurtigt Anand ville vinde.

 

Se partiet:

 

Flot comeback af inderen, der med sejren har udlignet til 1½ – 1½.

 

Onsdag kl. 13.00 dansk tid har Magnus Carlsen igen de hvide brikker i 4. matchparti. Dansk Skak Union planlægger at vise partiet på www.liveskak.dk/chat, så man kan give sit besyv med.

 

Matchen spilles i den russiske by Sochi. Der spilles bedst af 12 partier og vinder er den spiller, der først opnår 6½ point. I tilfælde af uafgjort 6 – 6, skal der spilles hurtigskakomkamp den 27. november.

 

Matchens hjemmeside: www.sochi2014.fide.com
TV fra matchen, NRK: www.nrk.no/sport/