Junior-VM: 10. runde

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Jakob Vang Glud

Igen en god dag for Danmark! Marie havde hvid mod franskmanden Levacic, 1993. Det blev igen Prøjsisk åbning (take care, Marie kan en masse tricks nu!), men denne gang var spillerne ret enige om at bytte en masse brikker af. De tog ret hurtigt remis, og Marie var glad for igen at komme på tavlen efter 3 nederlag på stribe. Det var så hendes sidste hurtige remis i turneringen.

Jakob havde igen fået de sorte brikker, denne gang mod Vlad Barnaure fra Rumænien, 2454. Rumæneren spiller “ALTID” Katalansk, så vi havde brugt en hel dag på at sætte os grundigt ind i finesserne her. Det får Jakob så brug for en anden gang, idet rumæneren “selvfølgelig” ikke spillede det denne gang men undveg med 1.d4 d5 2.c4 e6 3.Sf3 Sf6 4.e3!?. Altså noget helt andet og uambitiøst, men slet ikke ufarligt. Jakob stillede sig fornuftigt op, og modstanderen tog de hængende bønder i centrum. Jakob fik modstødet …e6-e5! ind på det rigtige tidspunkt, og mindsandten om ikke den stærke rumæner blev fuldstændig udspillet positionelt, og Jakob indkasserede et helt point med de sorte brikker og mod en stærk modstander!

Straks partiet var færdigt kom Jakob farende herned i receptionen og stillede sig op foran mig med det helt store smil på: “Hvad var det nu lige du sagde om mit hullede repertoire med de sorte brikker?”! Den kunne jeg ikke lige give igen på, og det gjorde heller ikke noget! Seks point af 10 mulige, super og helt sikkert på LIVE-bræt i morgen.  Foreløbig er det nu blevet til 0/3 på LIVE-bræt, men i morgen skal det være! LIVE-sendingen virker desværre temmelig dårligt herfra, men måske det går i morgen. Under alle omstændigheder får Jakob fortsat meget stærk modstand turneringen ud, og det gør intet. Uanset de kommende resultateter er successen hjemme, men vi vil stadig arbejde på at få det allerbedste mulige resultat – naturligvis!

Alle har det rigtig godt her, superstemning simpelthen. For jer der skal spille holdkamp i divisionsturneringen i morgen: Held og lykke!

Tak for de 85 meget positive mails vi 3 hernede allerede har fået!

– ris, ros og gode tips er stadig velkomne på: perandreasen@sol.dk

http://www.tsf.org.tr/worldchess/index.htm