Junior-VM: 8. runde

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Marie og Ellisiv fra Norge morer sig inden partiet

Jakob kom hurtigt til at stå dårligt; jeg kunne jo følge med på LIVE-brættet. Heldigvis virkede LIVE kun meget sporadisk, så vi slap alle for at følge, hvorledes det blev værre og værre. Vi har her bagefter spurgt maskinen, som siger -2 til -3 fra træk 20 til ca. 33. Herefter lavede tyrken en kæmpe, kæmpe fejl, og Jakob fik en fuldstændig gylden chance for at komme tilbage i partiet. Efter træk 37. siger Fritz så +6 til Jakob (!), og han kunne have fortsat med 38.Dd8!, der holder dronningerne på brættet og faktisk vinder på stedet. Han havde 10 minutter igen og burde have set det. I stedet byttede han dronninger, og der fremkom et slutspil, som Jakob havde bedømt som ret let vundet – tårn og løber mod løber og 4 bønder (!), men det var en fejlvurdering, der ville noget. Begge spillere var groggy efter det sindsoprivende parti, og Jakob tilbød kort efter remis i en helt uklar stilling, (Fritz siger -1), og tyrken modtog remistilbuddet. “Det var f….. for ringe”, sagde Jakob efter partiet, og “hele partiet er det dårligste, jeg har spillet meget længe”. Under de omstændigheder synes jeg så, det er fint med et halvt point!

I morgen har Jakob sort mod ukraineren Zinchenko, 2485 (!), og remis er kravet for IM-normen. Jeg har for en sikkerheds skyld spurgt hos chefturneringslederen, Arzanov, Azerbajdjan. Han har lovet at finde ud af noget til i morgen. Hans engelsk er helt ovre i Rusland, så jeg håber han forstod mig og håber, at han finder ud af noget til i morgen. Det burde tage ham ca. 30 sekunder, hvis han gad at sætte sig ned bag sin computer, men det gjorde han altså ikke.

Nordmændene lavede igen 2 point, og denne gang uden walk over! Jorunn Brekke spillede Grünfeldindisk, men hun gjorde det meget ringe – for  nu at sige det lige ud. Efterfølgende var hun selv fuldstændig enig i min vurdering. Hun forstod simpelthen ikke åbningen. Det kikker vi lige på til en anden gang! Ellisiv Reppen vandt sikkert over sin belgiske modstander. Ellisiv stillede sig stille og roligt op og afventede, at belgieren skulle lave fejl. Det var en rigtig god idé, for fejlene kom hurtigt af sig selv og Ellisiv fik en let sejr. Emil Agdestein regnede helt sikkert med at vinde i dag. Hvid mod en uratet spiller fra Afganistan – det mente han simpelthen ikke kunne kikse! Sådan en indstilling er selvfølgelig altid farlig. Ingen spillere her skal undervurderes. Emil tog derfor opgaven alvorligt, og han vandt da også sikkert selvom afghaneren spillede udmærket undervejs.

Vi har det stadig alle godt – også Marie trods kun 2 af 8! Måske træneren skal
udskiftes, det gør man jo i alle andre sportsgrene.

– ris, ros og gode tips er stadig velkomne på: perandreasen@sol.dk

http://www.tsf.org.tr/worldchess/index.htm