Junior-VM: 4. runde

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Dagens sensation var, at Jakob Vang Glud med de hvide brikker vandt over GM Moradiabadi, Iran 2497! Måden, han gjorde det på, var overbevisende. Vi havde brugt lang tid i vores forberedelse, idet vi mente, at kunne forberede os rigtig godt, idet iraneren med de sorte “altid” spiller det samme mod 1.c4, nemlig 1…e5 2.g3 Sc6 3.Lg2 g6. I alle åbninger stiller han løberen på g7! Vi havde set over 100 partier med ham. I dag kom så 1.c4 Sf6 2.g3 c5 (nå) 3.Lg2,d5 4.cxd5,Sxd5 osv. altså meget langt fra det, vi havde kikket på – 11. teoritræk og derefter afveg Jakob med en spændende nyhed! Efter 27 træk opstod et slutspil med 2 tårne og 5 bønder på hver side, og Jakob havde en sortfeltet løber, stormesteren en hvidfeltet. Jakob stod en anelse bedre, og stormesteren tilbød remis. Nej tak, og derefter blev den store teknikket fuldstændig ud af banen, 1-0 i 52 træk! Klasse. Partiet kan ses i morgen (søndag) på turneringens hjemmeside. I morgen venter endnu en stormester, og denne gang en super-stormester, nemlig den meget sympatiske ungarer GM Berkes, 2596. Jakob har sort.


Den skandinaviske delegation i hyggehjørnet, fra venstre:
Jakob, Emil, Jorunn, Marie, Hans, Per, Ellisiv og Julia

Marie havde sort mod Zehra Topel, Tyrkiet, 2105. Topel er et stort talent, og hun viste stor styrke mod Marie. Det blev Gammelindisk åbning, og efter et par upræcise træk kom Marie næsten umærkeligt til at stå meget passivt. Derefter blev hun udspillet af en bedre modstander (hendes egne ord), og mere er der sådan set ikke at sige til det.

De to norske piger tabte begge efter uinspireret spil, medens Emil Agdestein holdt ord og “dræbte” tyrken efter et ganske udmærket parti.

Sveriges Julia Almer vandt idag på “walk over”, idet hun havde tabt de 3 første partier. Derimod er svenske Hans Tikkanen “back in business”, efter at han i 1. runde meget uheldigt tabte til den polske GM Wojtaszek. Hans har nu 2.5/4.

Julia Almer og jeg brugte et par timer inde i byen her i eftermiddags, medens de andre spillede. Vi gik ad hovedstrøget fra Taksim Square ned mod Bosperus, en vældig gågade. Her fik vi virkelig et indtryk af hvilken enorm metropol, vi er i. Der bor jo ca. 15 millioner mennesker i Istanbul. På gågaden var der simpelthen 10.000-vis af mennesker, og vi havde aldrig set noget lignende. Gaden hælder meget, så vi havde et godt udsyn, og det hele lignede næsten starten på London marathon!

Vi befinder os i den absolut rige del af Istanbul. Menneskene her er velklædte, og der er mange fine forretninger. Vi sluttede turen med cappucino og chokoladekage på “STARBUCKS”. Da vi sad der blandt elegante og pæne mennesker tænkte jeg på, at vi lige så godt kunne være i London eller New York. Da jeg gik i skole (det er godt nok meget lang tid siden) lærte jeg, at Tyrkiet næsten var den rene stenalder. Den holder ikke længere!

Vi har igen haft en supergod aften. Vi har som sædvanlig hele den skandinaviske delegation været samlet i sofahjørnet til analyser. Der var helt spontane klapsalver fra alle sider, da Jakob havde vist sit parti! Også Hans Tikkanen og Emil Agdestein havde noget interessant at vise, medens vores piger denne dag holdt sig noget mere tilbage!

Lige nu (lørdag aften kl. 22.45) er der et vældigt sammenrend her i baren. To meter fra mig ved nabobordet spiller Mamedyarov lyn mod Short, og tilskuerne er ved at vælte både mit bord og min computer for at komme til at se! Jo, for den skakinteresserede er der virkelig smæk for skillingen her – og underholdning i topklasse!

Partierne fra de første runder skulle nu kunne findes på turneringens hjemmeside.

– ris, ros og gode tips er stadig velkomne på: perandreasen@sol.dk

http://www.tsf.org.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=169&Itemid=27