Junior-VM: …lidt for nordmændene

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Foreløbig går det ikke helt så godt for vores norske venner. Jorunn Brekke vandt jo uden kamp i første runde, men siden er det blevet til 2 nederlag, i anden runde dog først efter hård kamp mod den tyske kvinde-stormester Pähtz. Jeg har ikke set tredje rundes parti.

Ellisiv Reppen spillede i 3. runde remis mod serberen Djukic, 2140! På papiret et meget flot resultat, men begge spillere spillede ræddeligt dårligt og ingen havde fortjent at vinde. Ellisiv deler helt den mening! Ellisiv havde sort og hun blandende fuldstændig sammen på varianter i klassisk Dronninggambit og Cambridge-Springs varianten i Dronninggambit. Serberen kunne have vundet flere gange, også langt hen i slutspillet, men hun overså det meste. Det skal siges til Ellisivs ros, at hun bevarede roen og tog de chancer som bød sig. Godt kæmpet! Til 4. runde har vi aftalt at få repareret lidt på den åbning!

Emil Agdestein er startet med 3 tab. “Ganz grausam” er hans egen kommentar – “Onklen min er lige blevet norgesmester, og jeg taber på sidstebordet til VM!” Forskrækkeligt for navnet Agdestein. I tredje runde forsøgte Emil sig med Skandinavisk (naturligvis) mod den uratede columbianer Villa. Columbianeren spillede aldeles glimrende og fik hurtigt en helt overvældende stilling, medens Emil tænkte og tænkte og tænkte. Emil fik en rigtig god idé, men da han endelig var kommet fuldstændig tilbage i partiet, havde han næsten ingen tid tilbage og lavede en kæmpebuk, der tabte på stedet.

I 4. runde har Emil de hvide brikker mod en tyrk, “der skal dø”.

Trods ringe resultater er humøret helt i top hos alle nordmændene!