Samba Cup: Danskeropgør sluttede remis

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Foto: Leon Muijs

Stormesterturneringen i skak, 2. Samba Cup i Skanderborg, havde i 3. runde det indbyrdes danskeropgør mellem Curt Hansen og Lars Bo Hansen på programmet. Et langt parti, der varede næsten syv timer, endte remis, efter at Curt Hansen gennem det meste af partiet havde presset på for at vinde men altså uden at finde en afgørende vej gennem Lars Bo Hansens seje forsvar. Dermed er de to danske deltagere stadig at finde midt i feltet og begge noteret for tre remiser, hvor de blandt andet deler placering med forhåndsfavoritten, Vassily Ivanchuk, verdens nummer 5. Europamesteren, Liviu-Dieter Nisipeanu, tabte igen, er stadig placeret sidst i feltet og virker langt fra sin sædvanlige
form.

 

 Artyom Timofeev (2658)
 Liviu-Dieter Nisipeanu (2707)
Skanderborg (3) 2005


 Samba Cup 2005
Skanderborg 14.10 – 23.10

A-gruppen:

3. runde (16.10):
Timofeev     – Nisipeanu      1 – 0
L.Bo Hansen  – Cu.Hansen      remis
Miton        – Carlsen        1 – 0
Pengxiang    – Bruzon         remis
Jobava       – Ivanchuk       remis

Stillingen:
1-3. GM Baadur Jobava (Georgien), GM Artyom Timofeev (Rusland), GM Kamil Miton (Polen) 2.0; 4-8. GM Curt Hansen (Danmark), GM Lars Bo Hansen (Danmark), GM Lazaro Bruzon (Cuba), GM Vassily Ivanchuk (Ukraine), GM Zhang Pengxiang (Kina) 1.5; 9. GM Magnus Carlsen (Norge) 1.0; 10. GM Liviu-Dieter Nisipeanu (Rumænien) 0.5.

B-gruppen:

3. runde (16.10):
Matthiesen   – Berg           remis
Michalczak   – Mikkelsen      remis
Pytel        – Rendboe        1 – 0
Hermansson   – Ibarra         1 – 0
Glud         – Skovgaard      remis

Stillingen:

1-2. FM Thomas Michalczak (Tyskland), IM Krzystof Pytel (Frankrig) 2.5; 3-5. IM Klaus Berg (Danmark), , Martin Matthiesen (Danmark), IM Emil Hermansson (Sverige) 2.0; 6. FM Jakob Vang Glud (Danmark) 1.5; 7-8. FM Joel Padron (Cuba), Peter Skovgaard (Danmark) 1.0; 9-10.  FM John Rendboe (Danmark), Nikolaj Mikkelsen (Danmark) 0.5.

Mere info på turneringens hjemmeside:

www.skanderborgskakklub.dk/gm2005