Børn har brug for kærlighed, rugbrød og skak

 

 

Skak.dk har spurgt Jesper Knudsen fra Læseforeningen om han ikke kunne tænke sig at skrive lidt til hjemmesiden om Bo.C.A Juniors. Ungdomsafdelingen i Odense er en solstrålehistorie, og beviser at danske børn gerne vil spille skak – hvis rammerne og indholdet er rigtigt:

Vi har i Læseforeningens Skakklub (Odense) over de sidste to år etableret en ungdomsafdeling med fokus på skakken som et medie for læring og socialt samvær. Ungdomsafdelingen hedder Bo.C.A. Juniors, der står for Bolbro Chess Academy. Projektet har betydet, at klubben er vokset fra ca. 30 medlemmer til 80 medlemmer på to år.

Formålet med ungdomsafdelingen er at skabe et skakmiljø, der baserer sig dels på aktuel viden om undervisning og dels på udviklende relationer. Det betyder, at vi planlægger undervisning ud fra de læringsaktiviteter, der skaber størst muligt samspil mellem børn og mellem børn og voksne. En anden central prioriteret har fra starten været relationen til forældrene. Vi ønsker at være et tilbud, hvor det er naturligt at være en del af sit barns hobby. Det har givet en helt utrolig stærk opbakning i forældregruppen; både som hjælp til arrangementer, men også i form af at flere forældre selv deltager i træningen og bidrager til at understøtte udvikling af det sprog, der skaber gode skakspillere.

 

Bo.C.A. Juniors holder åbent torsdage og lørdage og tilbyder på ugentlig basis 7 timers undervisning. Ved siden af den aktivitetsbaserede undervisning tilbyder vi individuel træning over Skype. Den individuelle træning betyder et kompetenceløft hos de unge skakspillere – et løft, der sikrer at de også kan bidrage til den aktivitetsbaserede undervisning på torsdage og lørdage. På den måde har vi efterhånden etableret en ung-til-yngre-læringsmodel, hvor læring bliver et kollektivt anliggende og en transformation af den traditionelle elev-lærer-relation.

På den kommende medlemsliste vil Bo.C.A. Juniors have 50 ungdomsspillere, hvoraf 45 er A-medlemmer. Det er vi enormt stolte over og glade for. Vi mener, at børn har brug for kærlighed, rugbrød og skak, og vi hjælper så gerne forældre, hvad angår kærlighed og skak!

I kan følge os på https://www.facebook.com/bocajuniorsskakklub/ eller se en introvideo til vores univers: https://www.facebook.com/bocajuniorsskakklub/videos/262641051310118/

 

Nedenfor lidt stemningsbilleder:

 

 

Fællesbillede i forbindelse med DM i skoleskak

 

WFM Ellen Fredericia Nilssen underviste i september måned

 

Der er mange pigespillere i Bo.C.A Juniors

 

 

Julefrokost og hygge i Bo.C.A Juniors