NM stadig åbent

Hverken Nicolai V. Pedersen eller Evgeny Agrest var i finalehumør i det indbyrdes opgør i 6. runde af NM i Vammala. Remis efter 16 solide træk. Tiger Hillarp Persson kunne dermed igen samle førerfeltet med en effektiv gevinst over Esper Lie. Den 20-årige finske stormester Tomi Nybäck vandt for tredje dag i træk og er blot enkelt point efter de tre førende, og i tabellens bund fik færingen Hans Kristian Simonsen sit første halve point.
I kvinderækken har de danske deltagere Oksana Vovk og Sandra de Blecourt henholdsvis 2 og 1 point af 4, og i den lille vetaranklasse er Finlands største skaknavn, Heikki Westerinen, alene i spidsen med 4 sejre i 4 partier.


 

 Nordisk Mesterskab, Vammala (Finland), 24.08 – 04.09 2005

6. runde (29.08):
Pedersen        – Agrest        remis
Olsen           – Simonsen      remis
Lie             – H. Persson    0 – 1
Lehtinen        – Nybäck        0 – 1
Thorfinnsson    – Sammalvuo     1 – 0
Tjomsland       – Hardarson     0 – 1

Stillingen:
1-3. GM Evgeny Agrest (Sverige) og IM Nicolai V. Pedersen (Danmark) og GM Tiger Hillarp Persson (Sverige) 5,  4. GM Tomi Nybäck (Finland) 4, 5. FM Heini Olsen (Færøerne) 3, 6-9. Espen Lie (Norge), IM Tapani Sammalvuo (Finland), Stig Tjomsland (Norge) og IM Bragi Thorfinnsson (Island) 2½, 10. FM Robert Hardarson (Island) 2, 11. IM Heikki Lehtinen (Finland) 1½, 12. Hans Kristian Simonsen (Færøerne) ½.

 

Officiel side (inkl. LIVE-dækning):

http://www.vammalanshakkikerho.net/pm2005/index.html