2. Samba Cup

2. Samba Cup har nu næsten fået feltet på plads, og det ser ganske spændende ud.

Der er på nuværende tidspunkt 8 navne klar til den Internationale Gruppe, og de er i ratingorden:

GM Vasily Ivanchuk, Ukraine           2752
GM Liviu-Dieter Nisipeanu, Rumænien   2679
GM Lazaro Bruzon, Cuba                2662
GM Artyom Timofeev, Rusland           2661
GM Baadur Jobava, Georgien            2621
GM Zhang Pengxiang, Kina              2616
GM Curt Hansen, Danmark               2613
GM Davor Palo, Danmark                2519

Feltet indeholder gensyn med europamesteren fra 2004, superstjernen Ivanchuk. Liviu-Dieter Nisipeanu fra Rumænien er nykåret europamester, og Lazaro Bruzon har netop vundet det pan-amerikanske mesterskab, så der er god form i feltet. Timofeev er stadig junior, og Jobava var OL-topscorer blandt samtlige spillere på Mallorca i 2004.

Feltet er således en god blanding af etablerede stjerner og nye unge navne som vil kæmpe for at vippe de “gamle” af pinden!

Den skarpe iagttager bemærker, at Danmarks bedste spiller, Peter Heine Nielsen, mangler. Han har desværre været nødsaget til at melde afbud til turneringen, og vi ser i øjeblikket efter en mulig afløser. Et stort tab for turneringen.

Turneringen afvikles fra fredag d. 14. oktober 2005 til søndag d. 23. oktober 2005 (efterårsferien) i Skanderborg Kulturhus (www.kulturhuset-skanderborg.dk).

I løbet af et par uger tages der endelig stilling til om der kan etableres undergrupper, hvor der kan scores GM- og IM-normer. Sideløbende vil der blive spillet en række turneringer for breddespillere.

For yderligere oplysninger kan turneringsarrangørerne kontaktes på GM@skanderborgskakklub.dk, eller man kan følge turneringens udvikling løbende på turneringens hjemmeside hjemmeside.

www.skanderborgskakklub.dk/gm2005.