Ukrainsk føring i Grundfos YM

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Alexander Areschenko – tre sejre på stribe. Foto: Svend Svendsen

Den ukrainske ratingfavorit, Alexander Areschenko, gik alene i spidsen for Grundfos Young Masters efter sin tredje gevinst på stribe, da han i 4. runde sikkert og overbevisende besejrede den danske overraskelse, Christian Kyndel Pedersen.

Franske Sebastian Mazé er nummer to efter remis mod ukraineren Kuzubov, som med nu fire remiser og et gennemsnitligt trækantal på mindre end 20 ikke har vist den store sejrsvilje.

Det gjorde Davor Palo derimod, da han vandt danskeropgøret mod Jakob Vang Glud. Der var ellers ikke spillet mere end 20 træk, før de fleste brikker var byttet af, og spillerne sad med et helt lige tårnslutspil og stort set symmetrisk bondestilling. Palo ville dog ikke affinde sig med remis, og belønningen kom, da Vang Glud opgav efter 71 træk.

 Alexander Areshchenko
 Christian Kyndel Pedersen
Grundfos Young Masters (4) 2005

35.Dd3 Dxa2?! 36.Db5 Da4! 37.Db7+ Kf6 38.Td3 Ta7 39.Txd6+ Kg5 40.Db6 Kh5 41.Txg6 1-0


 Grundfos Young Masters, 14.08 – 21.08 2005

4. runde (16.08):
Areschenko  – Pedersen        1 – 0
Korobov     – Miton           remis
Mazé        – Kuzubov         remis
Bogner      – Balogh          remis
Glud        – Palo            0 – 1

Stillingen:
1. GM Alexander Areschenko (Ukraine) 3.5; 2. IM Sebastian Mazé (Frankrig) 3.0; 3-6. FM Christian Kyndel Pedersen (Danmark), GM Kamil Miton (Polen), GM Anton Korobov (Ukraine), IM Davor Palo (Danmark) 2.5; 7. IM Yuriy Kozubov (Ukraine) 2.0; 8-10. FM Jakob Vang Glud (Danmark), GM Csaba Balogh (Ungarn), Sebastian Bogner (Tyskland) 0.5.

www.grundfoschess.com