VM for ungdom – 10. runde (onsdag)

Nikolaj Mikkelsen – god score med 6/10 inden sidste runde

Den franske sommer er for alvor rykket ind i området, og dagen igennem har solen bagt, så lejren på spillestedet er rykket ud foran under nogle træer. Lige ved siden af ligger et friluftsbad, hvortil delegationerne har fået ca. 2 fribilletter pr. spiller. Der er dog lige det ved friluftsbadet, at man ikke må bade i shorts, kun badebukser, hvilket en af de opsynshavende i badet straks gjorde os opmærksomme på med et chokerende korrekt og forståeligt engelsk.

Runden gik ikke så godt som forventet. Først færdig var Emilie, der havde spillet remis og dermed bragt sig på 4,5 point. Hun spillede Caro-Kann, og stillingen blev hurtigt remisagtig. Da alle officerer var byttet af, fik hun spillet forkert og kunne have tabt i ét træk, men modstanderen så det ikke, og trækket efter var det remis igen. Kort efter var Kristian færdig. Han var kommet rigtig skidt ud af åbningen med sort og kunne blot rykke et tårn frem og tilbage, indtil modstanderen gjorde det af med ham – så 3,5 point før sidste runde. Mads vandt med hvid i Fransk på en fejl af modstanderen, der kostede materiale i en nogenlunde lige stilling, hvorefter pointet sikkert blev kørt hjem. Mads er dermed på 5 point – 50% og vil meget gerne over i sidste runde.

Alexei var først færdig af de store. Han havde spillet remis med sort mod en på 2090. Alexei havde noget, der lignede en lille fordel undervejs, men da det blev afviklet til et remisslutspil, enedes man om den halve. 5.5 point indtil videre, og i morgen skal han vinde.

Peter tabte med sort til en 2050-spiller. Han havde en skidt dag og tabte først en bonde og senere en kvalitet. En sejr i sidste runde ønskes kraftigt.

Nikolaj spillede remis med sort mod en 2400-mand. Han havde igen forberedt sig heftigt. På spillestedet gennemgik vi kort nogen af de mere rolige varianter og undrede os over, hvad man gjorde på et  officersoffer, der i næsten alle de vilde varianter var muligt. Modstanderen spillede selvfølgelig denne variant prompte, og Nikolaj fandt det bedste og udspillede ham. Desværre valgte han et uklart slutspil frem for et vundet og måtte nøjes med remis. 6 point er dog rigtigt godt.

I morgen spilles sidste runde tidligt, og derefter spiller Karpov simultan mod de 10 juniorverdensmestre, hvorefter der er afslutningsceremoni. De delegerede, som arrangørerne fandt, da dagens runde skulle til at gå i gang, er blevet informeret om programmet på et hovsa-møde.


 Ungdoms-VM, Belfort 18.07-27.07 2005

Danske scorer:

                                    1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 1    I alt
——————————————————————
Drenge u/18: Nikolaj Mikkelsen      0 1 0 1 0 1 1 ½ 1 ½ .     6.0
Drenge u/16: Peter Skovgaard        ½ ½ 1 0 0 1 1 1 0 0 .     5.0
Drenge u/14: Alex Hansen            1 1 1 0 ½ 1 ½ 0 0 ½ .     5.5
Drenge u/12: Kristian Seegert       0 0 0 0 ½ 1 1 0 1 0 .     3.5
Drenge u/10: Mads Andersen          ½ ½ 0 0 1 0 1 0 1 1 .     5.0
Piger u/14:  Emilie Christensen     1 0 0 0 0 ½ 1 1 ½ ½ .     4.5

Den officielle side:

http://www.belfort-echecs.com/

Læs også på Skanderborg Skakklubs hjemmeside:

www.skanderborgskakklub.dk