Gausdal – 4. runde

Endnu en dårlig dag for Danmark.

Nå, Christian fik da godt nok remis, og det var jo sådan set også det vigtigste – at det var ham, der fik point. Remis mod Nordahl, Norge, med de sorte brikker. Ikke dårligt. Christian blev snydt i åbningen. Vi havde diskuteret, om han skulle spille Grünfeldindisk eller Dronningindisk. Han valgte 2…e6 og blev
så stillet overfor 3.Sc3, og pludselig var det Nimzo. Christian stod dårligere undervejs, men han reddede stormen af! Nu kræves der 1.5 af 5 for IM-norm. I morgen har han de hvide mod GM Kuloats, ingen umulig opgave.

Ove pressede en tysk IM-er, men for hårdt. Det gav et ærgerligt nul.

Jeg stod til gevinst både på klokken og på brættet, men det lykkedes mig alligevel at tabe mod en amerikaner som jeg burde kunne slå! Jeg ved ikke hvorfor. Jeg spillede 2 forfærdelige træk lige efter hinanden, Sxf3? og efterfølgende fxe4??. Det helt indlysende fxe4 i stedet for at slå på f3 var kæmpe fordel. Alle partier kan jo ses på turneringens hjemmeside – de bliver opdateret til dagen efter.

For Magnus Carlsen går det ikke så godt. Et halvt af 4! Han er dog ved godt mod, spiller bordtennis det meste af tiden.

Talentfuld familie iøvrigt. Lillesøster Ingrid Carlsen er en ren tryllekunstner på et snowboard – jeg burde kunne have fulgt hende ned af de stejle bakker, men nej. Man skulle ellers tro at mine ca. 100 kilo var en fordel i den sammenhæng mod hendes ca. 30!

Jeg fandt ellers alligevel en “sort” løjpe idag. Det var ingen succes. Megastyrt til følge, og efterfølgende 100 m. op ad bakke efter stave og ski. Altså ingen succes for mig hverken på ski eller i skak! Nu skal Christian forberedes til i morgen.

Ove og jeg skal bare tidligt i seng – I morgen vender det!

Stillingen, GM-gruppe A:

1. GM Tiviakov (Holland) 3.5; 2-3. GM Kulaots (Estland), IM Lie (Norge) 3.0; 4-6. IM Nordahl (Norge), GM Korneev (Rusland), FM C.Kyndel Pedersen (Danmark) 2.5; 7. IM Williams (England) 1.5; 8. IM Vidonyak (Tyskland) 1.0; 9. GM Carlsen (Norge) 0.5; 10. Bogner (Tyskland) 0.0.

Stillingen, IM-gruppe A:
1. GM Kveinys (Letland) 4.0; 2. FM Hole (Norge) 3.5; 3. GM Westerinen (Finland) 3.0; 4. Moskow (USA) 2.5; 5-6. Cooksey (England), Bentsen (Norge) 1.5; 7-10. IM S. Johannessen (Norge), FM Andreasen (Danmark), FM Ghannoum (Canada), Ferkingstad (Norge) 1.0.

Stillingen, IM-gruppe B:
1-2. IM Löffler (Tyskland), IM Jakubowski (Polen) 4.0; 3. IM Siebrecht (Tyskland) 3.5; 4-5. FM Silseth (Sverige), Arsenault (Canada) 2.0; 6. FM Hartvig (Danmark) 1.5; 7-8. Niemi (Finland), Bentsen (Norge) 1.0; 9-10. Saevarid (Norge), FM Schoelseth (Norge) 0.5.

Partier m.m. på:

Gausdal Chess Classics