Globetrotter Danielsen

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Med base på Island er den danske stormester Henrik Danielsen blevet involveret i projekter, der forsøger at sprede den store skakinteresse, man kender fra sagaøen, til lidt mere afsides steder. Det har budt på rejser til Grønland og nu senest Namibia.

Man kan læse om rejsen til Namibia på den islandske side www.hrokurinn.is, men da størstedelen af læserne af disse sider næppe er meget mere islandskkyndige end redaktionen, så har jeg fra Flovin Tor Næs – og med stor tak – modtaget et lille resumé af noget af det, der kan læses på de islandske sider.

Danielsen i Namibia

Efter at have besøgt en del skoler, hospitaler, fængsler og hjemløse for at undervise i skak skal Henrik Danielsen i denne weekend have en træningslejr for de mest talentfulde namibiske spillere. Det gælder OL-holdet + de mest talentfulde juniorer. Træningslejren bliver afholdt på et sted, der benævnes Sundown Lodge, 20 km nord for Namibias hovedstad Windhoek. Programmet lyder på 7 timers skaktræning dagligt fra fredag til søndag med lynturnering hver aften.

Efter den vellykkede og historiske skakturnering, der blev afholdt sidste weekend, har det namibiske skakforbund nu sat sig for at afholde 8 turneringer de kommende 8 måneder. Henrik vil være til stede ved den første af disse turneringer, inden han vender tilbage til Norden. Ved denne første turnering, som er sat til at spænde over tre dage, er førstepræmien en tur til Island, hvor Henrik under opholdet vil give vinderen specialundervisning i skak.

Der bliver til sidst nævnt, at Namibia i øjeblikket kun har en titelholder i skak, FM Leonard Muller, som blev født i Namibia men flyttede derfra, da han kun var 1 måned gammel. Han spiller kun i Namibia hvert andet år. Sammenlignet med sine nabolande, Angola og Sydafrika, som har flere titelspillere, kan Namibia derfor ikke siges at have de store skaktraditioner. Om nogle år vil dette forhåbentlig være anderledes.

I onsdags besejrede Henrik Danielsen det namibiske landshold 3-1 i en blindsimultan. Partierne kan ses på den islandske side:

www.hrokurinn.is