Kasparov trækker sig tilbage

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Umiddelbart efter sidste parti i Linares, annoncerede Kasparov på en pressekonference, at han trækker sig tilbage fra professionel skak. Han har spillet sit sidste parti, og selvom verdensetteren følte sig udtømt for energi mod slutningen af turneringen, så følte han, at han sluttede på toppen.

Kasparov har i nogen tid ønsket at trække sig tilbage og var tæt på at gøre det, da den planlagte Dubai-match (mod Kasimdzhanov) blev aflyst, men han havde også allerede forpligtet sig til at spille i Linares. Han ser ingen fremtidig genforening i skakken og kan ikke se, at han personligt kan gøre mere.

At Kasparov trækker sig tilbage vil alt andet lige være et savn for skakken, og processen med en genforening af VM-titlerne bliver ikke nemmere efter verdensetterens beslutning.

Mere på TWIC
Mere på ChessBase