Cappelle la Grande og Aeroflot Open

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Den åbne turnering i Cappelle la Grande i det nordlige Frankrig starter i morgen og spilles frem til den 19. februar. IM Davor Palo og IM Jacob Aagaard er blandt deltagerne i det sædvanligt meget bredt stærke felt.

Sidste år havde turneringen 575 deltagere (deriblandt næsten 100 stormestre) og blev vundet af russeren Evgenij Najer. Turneringen når næppe helt det niveau i år, da der er skarp konkurrence fra Aeroflot Open i Moskva (14. – 23.02), hvor Jakob Kjær Jensen (Viby) og Dennis Hellegaard (Helsinge) har valgt at deltage.

Mens Cappelle la Grande traditionelt er for den mere brede skare og sjældent tiltrækker mange af de rigtige supernavne – i år deltager to spillere med +2600 – så er det anderledes i Moskva. Her figurerer Bacrot (2715) og Ivanchuk (2711) som de topseedede og hele 44 spillere opstilles med et elotal på mere end 2600.

Cappelle la Grande (12. – 19.02)
Aeroflot Open (14. – 23.02)