Danskere i Bundesligaen

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Et mindre antal danskere var aktive i ottende og niende runde af den tyske holdturnering, Bundesligaen. Her følger en opsummering af de danske enkeltresultater:

GM Curt Hansen (SG Köln Porz):
– IM Drabke (2433)          1
– IM Dinstuhl (2420)        0

GM Sune Berg Hansen (Hamburger SK):
– GM Krasenkow (2676)       0
– GM Medvegy (2467)         ½

IM Steffen Pedersen (Preetzer TSV):
– GM Gyimesi (2613)         ½
– GM Vallejo Pons (2678)    0

IM Jens Ove Fries Nielsen (Preetzer TSV):
– GM Acs (2521)             0
– GM Movsesian (2629)       ½

IM Lars Borbjerggaard (Preetzer TSV):
– IM Braun (2480)           ½
– GM Dautov (2623)          ½

For mit eget vedkommende betød nederlag mod spanieren Paco Vallejo en i første omgang forpasset GM-norm, idet en gevinst var nødvendig. Med undtagelse af Lars Borbjerggaard, der med to remiser mod højere ratede modstandere havde en god weekend, er de øvrige danskere næppe helt tilfredse med pointhøsten. Lars Schandorff var denne gang ikke med for Werder Bremen, mens Peter Heine Nielsen, der jo var optaget andetsteds, også kun på afstand kunne følge sine holdkammerater i Wattenscheid.

I de øvrige bundesligaer blev 6. runde afviklet:

Erling Mortensen var med for Lübeck i 2. Bundesliga, Nord og vandt over Schilow. I 2. Bundesliga, West var brødrene Nicolai og Daniel V. Pedersen med for Turm Emsdetten og spillede henholdsvis remis mod FM Wornath og tabte til M.Nothnagel. Også i Oberliga Nord, Nord var der danskere med, da Simon og David Bekker-Jensen var med i Norderstedts sjette sejr med henholdsvis remis og tab.

Mere info på www.schachbund.de/SchachBL/