Skakligaen, 4. runde: Helsingør – K41

Helsingør               – K 41                  4½ – 3½
Sune Berg Hansen        – Emil Hermansson        remis
Jacob Aagaard Madsen    – Henrik El-Kher         1 – 0
Henrik Holmsgaard       – Jacob Øst Hansen       remis
Michael B. Jørgensen    – Esben Lund             0 – 1
Nicholas Roland Nielsen – Kristen Schmidt        1 – 0
Kristian Vinther Juul   – Martin Olesen          remis
Sandra de Blecourt      – Roland Greger          0 – 1
Ib Jensen               – Niels Edoo             1 – 0

Før dagen havde K41 indtil videre stillet op med et svag hold, hvilket betyder, at de nok er den oplagte kandidat til nedrykning. Men de vil ikke rykke ned uden at gøre modstand, så mod os stillede de med deres hidtil stærkeste hold, og med sæsondebut til Emil Hermansson blev vi klar over, at det ikke blev så let som det umiddelbart havde set ud.

Jeg sad selv godt fordybet i mit eget parti, så derfor havde jeg ikke så meget styr på i hvilken rækkefølge kampene sluttede. Så her kommer partierne i brætorden:
På 1. bræt lignede det en lang teorivariant, hvor sort udlignede, så Sune og Emil blev enig om remis.
På 2. bræt spillede Jacob meget målbevidst og kom hurtigt foran. El-Kher kæmpede så godt han kunne men lige meget hjalp det. Jacob vandt dermed i sikker stil.
På 3. bræt stod Henrik presset det meste af partiet, men han forsvarede sig godt og reddede en remis hjem.
På 4. bræt blev Michael grådig og tog en giftig bonde, men Esben straffede ham i flot stil. Michael blev sat mat i træk 25 og flygtede hjemad inden alt for mange opdagede, hvordan han blev knust.
På 5. bræt begik jeg en fejl i åbningen og mistede en bonde og fik ødelagt min bondestruktur uden at få nok modspil. Men jeg satte et angreb ind og da min modstander kom i tidnød, spillede han mange upræcise træk. Så efter tidnøden havde jeg fordelen i en ellers kompliceret stilling. Hvid havde flere chancer for at holde remis’en, men da han ikke fandt de rigtige træk, tabte han i det næstsidste parti.
På 6. bræt stod Kristian godt efter åbningen men spillede nogle upræcise træk og kom til at stå presset. Men Kristian stod imod og de blev enige om remis.
På 7. bræt kæmpede Roland sig til en større og større fordel, som til sidst var nok til at vinde. Dette var dagens sidste parti.
På 8. bræt spillede de to reserver og Ib kæmpede sig i flot stil til et hel point.

Vi vandt dermed kampen med 4½ – 3½, hvilket var et yderst tilfredsstillende resultat. Vi er dermed på 2. pladsen i Skakligaen – dog skarpt forfulgt, mens K41 stadig er nedrykningskandidat, men hvis de kan stille med samme hold i de resterende kampe er der stadig en chance for at de kan blive i ligaen.
Vores næste kamp er mod Helsinge, og mon ikke vi får kam til vores hår. Det bliver i hvert fald ikke let at vinde den øl, jeg har på højkant med, at vi tager matchpoint fra dem.