You are currently viewing Adventskalender 2

Adventskalender 2

Lige som sidste år vil Dansk Skak Unions gerne bringer et personligt og kærligt portræt af en frivillig, der har lagt eller stadig lægger et stort arbejde for dansk skak. I år vil vi hver søndag i advent bringe et portræt eller to.

I dag skal vi en tur til Præstø:

Morten Frank Jensen har i årtier været synonym med Præstø Skakklub, som en bærende og yderst initiativrig ankermand for klubben. Med undtagelse af en minipause på 2 år – for 10 år siden – har Morten været formand siden 1994. Jeg husker noget af hans første formandstale fra et klubarrangement på De Hvide Svaner ved Næstved samme år. Her skuer Morten bagud i tiden til klubbens grundlæggelse i 1934. Der er nu gået 30 fra den gang, og således har Morten været formand i 1/3 af klubbens levetid, en imponerende bedrift.

Morten Frank Jensen ved Horsens Lang Weekend 2018. Foto: Thomas Vestergård

Og som formand har Morten igennem årene været langt mere end bare en kransekagefigur. Morten har altid formået at samle klubben på tværs af generationer og spilleniveau. Morten møder alle medlemmer med et håndtryk ved hver klubaften, unge som ældre, 1.holds spillere som 3.holdspillere. Alle har samme værdi og betydning for klubben. Morten har fundet på flere nye spændende turnerings formater, ikke mindst “Max 1300” konceptet, igen som initiativ for at favne alle medlemmer, og gøre det interessant for alle. Som juniortræner igennem årene har Morten lagt utallige timer i selskab med mange unge talenter, og kørsel til mange juniorstævner. Præstø Skakklub var ikke nået dertil, hvor klubben er i dag – som en af de større i 2.HK, med stabilt, eller sågar let stigende medlemstal – uden Mortens kæmpemæssige indsats gennem 3 årtier.

Erik Hansen, Præstø skakklub