You are currently viewing Midtvejs i Aalborg

Midtvejs i Aalborg

Aalborg Skakforening og Nørresundby Skakklub afholder en 5 runders koordineret turnering i efterårsferien.

Bemærk hvem der hænger på væggen på fotoet af spillelokalet øverst i artiklen!

Jacob Würtz fra arrangørgruppen har skrevet beretning efter runde 3:

Mandag d.14/10 blev Larsens Nordjyske Mindeturnering skudt i gang i Aalborg. Tidligere har turneringen været afholdt som en seniorturnering, men i år var turneringen åben for alle, hvilket også lod sig mærke på det bredde aldersspænd på deltagerlisten.

Ud fra ratingtallene at bedømme kunne man på forhånd udnævne FM Mikkel Manosri Jacobsen og IM Uffe Vinther-Schou til favoritter. Og efter to indledende gevinster til begge tørnede disse to da også sammen i tredje rundes topopgør. Med sejr til Mikkel som resultat. I turneringens næstsidste runde venter der nu Mikkel turneringens anden maximalist: Den positive overraskelse 14-årige Emil Zander, der i tredje runde slog den lokale heltinde Elena Garassimovich Steffensen i et forvirrende parti. Det bliver spændende, men Mikkel bør nok afstå fra at gentage sit åbningsspil fra 2. runde, der bedst kan beskrives med ordet ”hovsa”.

De to forhåndsfavoritter Uffe Vinther_Schou og Mikkel Manosri Jacobsen.

Den tredje højest ratede – CM Jakob Rathlev, havde efter to runder overraskende kun fået to halve efter at hans modstandere insisterede på at forsvare sig godt i lige slutspil. I tredje runde kom han dog endelig i gang, efter at hans modstander udviste god samarbejdsvilje. Han deler nu 3.-5. pladsen med Uffe Vinther-Schou og Thomas Jepsen. Jepsen Lykkedes med det som ikke lykkedes for Rathlev i 1. runde: at slide Kurt Hollesen ned i et slutspil. Det tog 112 træk og små 6 timer !

Gruppe 2 er indtil videre domineret af lokale spillere. Arne Fjordside, Morten Andersen og Andrea Kongskov fra Aalborg Skakforening deler indtil videre førstepladsen sammen med Michael Bohnstedt fra Nørresundby Skakklub…Og det gør de så ikke alligevel, for nu fandt Bohnstedt en selvmat – en skam, han havde ellers spillet virkeligt godt og fuldstændige udspillet Kim Pors, der så nu deler 1. pladsen med de tre førnævnte. De har alle 2 ½ point. Lige efter følger Pia Nielsen, Nørresundby Skakklub, og Anton Breinholt Hoffmann med 2 point. Anton er endnu et talentfuldt medlem af Jetsmarks berygtede og frygtede Hoffmann dynasti 🙂

Jacob Würtz

Vue ud over gruppe to – fine spilleforhold i Aalborg!

Følg med live her: https://lichess.org/broadcast/larsen-event-2024/0HoJgdFe
Resultater kan findes her: https://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=29038
Spillested: Teknisk Gymnasium, Nyhavnsgade 14, 2. sal, 9000 Aalborg
Præmier: Øverste gruppe: 5.000 kr., 2.500 kr., 1.000 kr., 750 kr.. Øvrige grupper: 1.000 kr., 800 kr., 600 kr., 500 kr.