You are currently viewing Rapport fra Prag (3)

Rapport fra Prag (3)

En tredjedel af Ungdoms EM er færdigspillet. Shanne Hedegaard Jakobsen skriver igen til skak.sk om løst og fast fra turneringen, der har 22 danske deltagere.

Selvom der lige nu bevæger sig en virus rundt blandt spillerne i turneringen, så er den danske delegation stadig friske. Imens spillerne forbereder og drager mod endnu et parti i turneringen, ja så drager fædrene til fodboldkamp! Kampen foregik i Prag (selvfølgelig), hvor AC Sparta Prag tog imod Slovacko. Kampen var fyldt med en masse mål og gode hotdogs – noget som de selv beskriver som “A nice place for Chess dads” 😉 Sparta Prag spiller allerede igen på tirsdag (turneringens fridag) hvor de denne gang tager imod Malmø, i Champions Leauge Playoff. Helt klart noget der skal undersøges nærmere!

Jesper Bondo Medhus foran Sparta Prags stadion

Søndag aften ankommer Filip Boe Olsen også til Prag, efter han har færdigspillet Smuk Skak GM. Han skal i den sidste halvdel af turneringen også hjælpe spillerne med at forberede til runderne, og efterfølgende gennemgå partierne.

Tredjedagen ved U-EM skulle vise sig at være dagen hvor kun én dansker står tilbage med 3/3! I alle tre partier er der blevet spillet spansk, og i alle tre partier har FM Vitus Bondo Medhus trukket det længste strå. Vitus sidder i morgen på bræt 2 (!) i U16, hvor han møder rumænske FM Filip Magold (2425).

Ikke langt efter Vitus er der hele otte danskere på 2/3 (Og August Jalving på 2,5/3!) – En af dem der i dag spillede et parti fyldt med kampskak var Anders Askjær Mikkelsen. Anders er blot 10 år gammel, men hans passion for skak er ikke til at tage fejl af! Til dagligt går Anders til skak i tre forskellige skakklubber, og her i Prag er han ikke bange for at regne varianter med de ældre danske spillere. I partiet nedenfor demonstrer Anders på fineste vis hvordan man går all-in, og vinder på flotteste vis. Selv i analysen efter partiet, var han stensikker i alle varianter, og viste det gladelig frem.

Anders Askjær Mikkelsen i U10

Resterende program for Individuelt EM:
Søndag den 25. august kl. 15:00: 4. runde
Mandag den 26. august kl. 15:00: 5. runde
Tirsdag den 27. august: Fridag
Onsdag den 28. august kl.15:00: 6. runde
Torsdag den 29. august kl. 15:00: 7. runde
Fredag den 30. august kl. 15:00: 8. runde
Lørdag den 31. august: kl. 13:00: 9. runde

Link til hjemmesiden for turneringen: https://www.eycc2024.eu/

Link til resultater fra turneringen på chess-results: HER

Link til live på Lichess: HER