You are currently viewing Flotte skakdage i Køge

Flotte skakdage i Køge

Som vi tidligere har skrevet om, stod fredag og lørdag i skakkens tegn på Kulturtorvet i Køge, hvor projektet Skakmøbler i Byrum skulle indvies. På fotoet øverst i artiklen taler Køges borgmester Marie Stærke flankeret af formanden for Kultur og Idrætsudvalget i Køge, Ken Kristensen.

Alle fotos i artiklen er lånt fra Køge Skakklub.

Marie Stærke sagde bl.a. i sin tale: “En stor tak til alle, der er mødt op i dag, særlig tak til Finn Stuhr, formand for Køge Skakklub, som med sit utrættelige arbejde har spillet en vigtig rolle i at få realiseret dette fantastiske initiativ. Køge Skakklub har længe arbejdet på at involvere byens skoler i skak, ligesom de med et af landets stærkeste skakhold arbejder med både bredde og elite.”

Ken Kristensen sagde bl.a.: “Disse møbler er ikke blot til glæde for Køge Skak Klubs medlemmer, men for hele Køge. Vores tanker og håb er nemlig, at møblerne vil komme til at skabe mere liv og aktivitet i byen og bringe mennesker sammen på tværs af alder, køn og baggrund.”

Inden skakbrætterne på Kulturtorvet blev officielt indviet, spillede WFM Louise Fredericia og Køges egen Anna Sofie Li et opvisningsparti, som Louise Fredericia trak sig sejrrigt ud af. Efterfølgende spillede Anna Sofie Li simultan mod mod de fremmødte børn. Anna Sofie vandt 11 – 1.
Pænt fremmøde til indvielsen af Skakmøbler i Byrum.
De to første medlemmer af Chess Board of Fame blev Køges formand gennem 36 år Erik Carlsen og GM Bent Larsen.
Skilt på Kulturtorvet i Køge, hvor baggrunden for projektet beskrives på både dansk og engelsk. Samtidig takkes der for økonomisk støtte fra Nordeafonden, Køge Kommune, GH-form, XL-Byg i Køge og Maskinfabrikken J.E. Pedersen. Kulturtorvet i Køge ligger få hundrede meter fra Køge S-togsstation
Lørdag var stormester Jonas Bjerre på besøg i Køge. Først slog han FM Paulius Meskenas i et opvisningsparti med store brikker og siden vandt han simultanen 16 – 0. Her var Paulius Meskenas også blandt modstanderne.
Jonas Bjerre fik også lejlighed til at spille mod flere af de lokale talenter.