You are currently viewing Aarhus/Skolerne genvandt Pokalen i Eliterækken

Aarhus/Skolerne genvandt Pokalen i Eliterækken

Aarhus/Skolerne havde sendt et imponerende hold til Pokalstævnet i Middelfart, men de havde jo også en førsteplads fra sidste år at forsvare i Eliterækken. GM Jakob Vang Glud, IM Rasmus Skytte, IM Jan Sørensen og IM Uffe Vinther-Schou var en klasse bedre end resten af holdene. De måtte afgive et enkelt 2- 2 resultat mod Frem, men vandt alle de 5 andre kampe sikkert.

IM Uffe Vinther-Schou var den eneste spiller ved stævnet, der vandt alle sine seks kampe.

GM Jakob Vang Glud, IM Rasmus Skytte, IM Jan Sørensen og IM Uffe Vinther-Schou flankeret af DSU formand Poul Jacobsen. Foto: Rasmus Lehd

I Pokalskak spiller man stadig med brætpoint før matchpoint, men lige meget hvilket pointsystem, man havde brugt, var Aarhus/Skolerne blevet sikre vindere.

Sølvvinderne fra Nordkalotten havde et enkelt udfald mod de senere vindere fra Aarhus/Skolerne i anden runde og måtte ned med 4 – 0, men viste flot moral og vandt resten sikkert. Nordkalotten var klart foran SK1968 på bronzepladsen. SK1968 og Frem endte begge på 12 brætpoint, men aarhusianerne havde et matchpoint mere end fynboerne.

Nordkalottens sølvvindere. Esben Hove, Lars Aaes Nielsen, Kristen Schmidt, Peter Jakobsen og Jacob Sylvan. Foto: Rasmus Lehd

I hurtigskak opstår der helt naturligt flere overseelser end i almindelig skak, men man skal huske at spotte dem. IM Jan Sørensen fra Aarhus/Skolerne var meget skarp i partiet mod Kasper Henriksen fra Køge.

Bemærk at dronningen bliver fanget efter Kxf2.

I Bredderækken måtte der næsten målfoto til, før Valby kunne kåres som vindere. Valby tabte sidste runde mod Aalborg, men endte alligevel et halvt brætpoint foran Frem, der i deres sidste runde spillede 2 – 2 mod naboerne fra Læseforeningen. Læseforeningen endte på 4. pladsen et matchpoint efter Aalborg på 3. pladsen.

Valbys hold bestod af Alex Hansen, Zoltan Orban, Dennis Rej og Rho Malik Loving. Til højre Poul Jacobsen. Foto: Rasmus Lehd

I Juniorrækken var Boca Junior 1 og Køge Skakskole de klart bedste hold. Nærmest i overtid gik pokalen til Odense og Boca Junior 1, der i sidste runde vandt 4 – 0 over Allerød, mens Køge måtte ”nøjes” med en 2½ -1½ sejr over Boca Juniors andethold. Boca Juniors 1 må nok give kage til andetholdet ved næste træningssamling.

Boca Juniors 1. hold: Leia Andries, Ludvig Bjerg, Charlie Vo og Noah Skotte Frydendahl. Foto: Rasmus Lehd
Køges sølvvindere var Tor Birk Hansen, Anna Sofie Li, Nikolaj Li og, Kasper Erboe Andersen. Foto: Rasmus Lehd

I de to ældste grupper 50+ og 65+, var der fem hold tilmeldt i hver række. Grupperne blev lagt sammen, men det forhindrer jo ikke, at der findes to vindere.

I den yngste gruppe vandt holdet web2tal.com. Holdet var næsten identisk med det Hillerød-hold, der deltog ved det netop afsluttede Senior EM for Hold i Slovenien. Holdet gjorde der en særdeles flot figur, og var klart i form med en sikker førsteplads i pokalskakken. I forhold til EM for hold var andetbræt Tim Jaksland erstattet af Kim Skaaning, mens Jens Østergaard, Jan Nordenbæk og Niels-Peter Nielsen var gengangere.

Vinderne i 50+ klassen: Kim Skaaning, Jens Østergaard, Niels-Peter Nielsen og Jan Nordenbæk. Foto: Rasmus Lehd

Roskildebanden vandt sølv i 50+ rækken, mens Allerød vandt bronze. Roskildebanden bestod af Henrik Mølvig,  Lasse Christensen, Hanus Brekka og Jens Bo Hansen. Allerød stillede op med Peter Larsen, Jesper Schultz-Pedersen, Flemming Bo Larsen og Frode Benedikt Nielsen.

I 65+ klassen vandt Holstebro (Thomas Jepsen, Jan Rode Pedersen, Peter Husted og Poul Erik Nielsen) foran SK2024 (Jan Rewitz, John Mortensen, Per Oelerich og Hans Jørn Andresen) mens Bjørn og Okay – et hold af spillere fra SK1968 (Ole Alkærsig, Karsten Nymann Pedersen, Steffen Cordes og Bjørn Sand) tog bronze.

Holstebro: Jan Rode Pedersen, Poul Erik Nielsen, Peter Husted og Thomas Jepsen med pokalen og turneringsarrangør Poul Jacobsen. Foto: Rasmus Lehd