You are currently viewing Helsingør Skakklub fejrer 100-års jubilæum

Helsingør Skakklub fejrer 100-års jubilæum

Fra Helsingør Skakklubs formand René Fabricius Weichel har skak.dk modtaget følgende:

Helsingør Skakklub fejrer 100-års jubilæum med Kronborg Chess Open 2024
Vi nærmer os starten på årets Kronborg Chess Open 2024, der finder sted fra den 9. til 12. maj 2024. I år er turneringen noget helt særligt, da Helsingør Skakklub samtidig fejrer sit 100-års jubilæum. For tredje år i træk ser det ud til, at Kronborg Chess Open bliver Danmarks største internationale skakturnering.

Nye omgivelser
Turneringen vil blive afholdt på det smukke Hotel Comwell Borupgaard i Snekkersten, der danner de perfekte rammer om begivenheden. Fabio Messina, hotellets direktør, glæder sig over besøget af 130 skakspillere, hvilket er det maksimale antal, som turneringen kan huse i år. Fabio trådte til med en hjælpende hånd, da det ikke blev muligt at spille på Marienlyst Strandhotel, hvor turneringen har været afholdt de seneste 5 år. Hotellet ligger i grønne omgivelser, omgivet af park og skov, få meter fra Snekkersten station, så det er blevet endnu lettere at komme til spillestedet fra f.eks. København.

Billedet øverst i artiklen viser Fabio Messina og René Fabricius Weichel på Hotel Comwell Borupgaard.

Rekord i antallet af udenlandske spillere
Med 37 udenlandske spillere til start får turneringen et endnu større internationalt præg. Grandmaster-gruppen viser også tydeligt dette med 50% internationale spillere. Turneringen ser ud til at sætte deltagerrekord for andet år i træk med over 122 deltagere. I år spiller den regerende tyske mester GM Vitaly Kunin og sidste års islandske mester GM Vignir Vatnar Stefansson med i topgruppen sammen med den 7-dobbelte danske mester GM Sune Berg Hansen. Det er som altid muligt at komme forbi og oplevelse turneringen. Runderne starter henholdsvis kl. 10.00 og kl. 15.00 den 8. – 12. maj. Den 12. maj er der kun én runde fra kl. 10.00 med efterfølgende præmieoverrækkelse.

Hvad kan du forvente?
• Spændende kampe: Skakspillere fra hele verden vil konkurrere i en 7-runders FIDE round robin-turnering med meget tætte grupper der giver meget lige kampe hvor alle kan vinde.
• GM Gruppe: En særlig GM-gruppe spiller 9 runder FIDE round robin med mulighed for at score normer. De to første runder spilles den 8. maj 2024.
• Live-dækning: Følg partierne live på Kronborg Chess Open’s officielle hjemmeside.

Tilmelding og få ledige pladser
Tilmeldingsfrist: Du kan stadig tilmelde dig frem til den 5. maj 2024.
Få ledige pladser: Skynd dig, da der kun er få ledige pladser tilbage!

For yderligere information og tilmelding, besøg Kronborg Chess Open’s officielle hjemmeside.
https://kronborgchessopen.dk/

Pressekontakt: Helsingør Skakklub, E-mail: info@hskak.dk, Telefon: +45 2920 0457