You are currently viewing DM i Opgaveløsning for børn
oplus_1048576

DM i Opgaveløsning for børn

Steffen Slumstrup Nielsen skriver til skak.dk om DM i opgaveløsning for børn, der blev afholdt lørdag den 13. april i Skak for sjovs lokaler på Frederiksberg:

26 deltagere mødte op i Skak for sjovs lokaler på Frederiksberg for at kæmpe om titlen som Danmarksmester i opgaveløsning for børn 2024.

I alt skulle deltagerne kæmpe med 18 opgaver: 8 mat i 1-opgaver og 10 mat i 2-opgaver. Det lyder måske ikke så svært på papiret, men opgaverne var konstrueret af verdensmester i studiekomposition, Steffen Slumstrup Nielsen, på en måde, så det var særligt let at falde i fælden og angive det forkerte svartræk.De to timer, som løserne havde til rådighed, blev da generelt også brugt godt. I sidste ende var der kun en enkelt deltager, der formåede at løse alle opgaverne korrekt. Et særligt flot resultat, da de nærmeste konkurrenter begge havde to fejl. 

Vinderen blev Johannes Smedegaard Nielsen fra Amager Skakforening foran Vilbert Niels Sværke og Abdullah Rakha fra Skak for sjov (billedet øverst)

På de næste pladser (med kun 3 forkerte svar) kom: Isabella Chen, Villum Graulund Tirsgaard, Sixten Waage, Eskil Rosenlund Ahl, Charlie Birch Bohr og Anders Askjær Mikkelsen.

Deltagerne havde valget mellem at løse opgaverne fra papiret eller at benytte bræt og brikker.

Du kan selv prøve kræfter med opgaverne her (især opgave 17 og 18 voldte deltagerne problemer):

Arrangører var Bjørn Enemark og Steffen Nielsen fra Dansk Skakproblem Klub samt Henrik Andersen fra Skak for sjov.

Link til Dansk Skakproblem Klub: https://problemskak.dk/