You are currently viewing Kort nyt uge 49

Kort nyt uge 49

Offerspill Sjakklub har fra torsdag til søndag arrangeret træningslejren The Level-Up Talent Program, som er for unge nordiske talenter. De danske spillere Robert Skytte og Sarah Sima Derlich (billedet øverst) deltog i træningslejren der havde de kendte trænere GM Ramesh RB, GM Sergey Tiviakov og IM Jesper Hall som undervisere.


IM Filip Boe Olsen deltager lige nu i den lukkede GM turnering Chessengland.com Grandmasters Festival i London. Filip er kommet godt fra start med 4½ af 6, og skal score 2½ point i de sidste tre partier for at score en GM-norm. Han har spillet remis med de tre deltagende stormestre og har vundet de tre andre partier.

IM Filip Boe Olsen

Link til resultater fra turneringen: https://chess-results.com/tnr819012.aspx?lan=32


Amerikaneren GM Hans Niemann var helt suveræn i den stærke lukkede GM turnering i Zagreb. Niemann vandt med 8/9 og en præstation på hele 2946. Efter turneringen sammenlignede han sig med den tidligere verdensmester Fischer:

“To ensomme amerikanere står sammen mod verden trods dårlige odds. Her står vi begge som vindere med 53 års mellemrum i den legendarisk turnering “Tournament for peace”. Jeg kender intet andet formål i livet end at risikere at gå til grunde i forsøget på at gøre det umulige.”

I sidste runde satte han Anton Korobov (2667) mat:

Med sejren i Zagreb vandt Niemann 38 elopoint, og nærmer sig igen de 2700 i rating.

Link til hjemmesiden for turneringen: https://www.turnir-mira.com/en/home/

Link til resultater fra turneringen: https://chess-results.com/tnr852516.aspx?lan=1&art=0&turdet=yes&flag=30&zeilen=999

Niemann med pokalen i Zagreb

GM Mads Andersen og GM Jesper Søndergaard Thybo var med i weekendens dobbeltrunde i den tyske Bundesliga. Mads var lørdag uden modstander, da GM Lucas van Foorest ikke dukkede op. Måske på grund af det kraftige snevejr. Solingen vandt en storsejr på 7½-½ over Bremen, men kunne ikke følge det flotte resultat op om søndagen, da det blev til et knebent nederlag til Kirchweyhe på 4½-3½. Her spillede Mads remis imod GM Robert Marjus (2591).

SK Doppelbauer Kiel var langt fra i stærkeste opstilling, og måtte indkassere endnu to nederlag, og er sidst i Bundesligaen efter 4 runder. Jesper spillede lørdag remis imod GM Rustem Dautov (2582) og søndag remis imod GM Bassem Amin (2663).

I 2. Bundesliga Nord var IM Filip Boe Olsen og FM Mads Boe i kamp for SK Doppelbauer Kiels 2- hold. Med to sejre rykkede holdet væk fra bunden af gruppen. I årets udgave er der fire nedrykkere da strukturen laves om, således at der fra næste sæson kun er to grupper mod fire i dag. Der var sejr til Filip om lørdagen imod GM Igor Glek (2429 og remis søndag imod IM Robert Baskin (2472). Mads spillede remis begge dage. Lørdag imod FM Jörg Seils (2310) og søndag imod GM Jakob Meister (2428).

I Oberligaen vandt Preetzer med 4½-3½ imod 3. holdet fra Hamburger SK. Der var sejr til CM Bjarne Light, mens IM Jens Ove Fries Nielsen og IM Uffe Vinther Schou spillede remis. Kim Skaaning måtte ned.

Link til live fra Bundesligaen på chess24: https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/schachbundesliga-2023-2024/3/1/1

Link til resultater i den tyske liga: https://ergebnisdienst.schachbund.de/bedh.php?liga=bl

Link til hjemmesiden for Bundesligaen: https://www.schachbundesliga.de/


IV El llobregat Open Chess spilles fra den 30. november til 8. december i Barcelona. FM Nicolai Kistrup og FM Mikkel Manosri Jacobsen er de danske deltagere i det stærke felt. Efter 7 runder har Nicolai 3½ point og Mikkel 2 point. Begge har undervejs mødt stærk modstand.

FM Nicolai Kistrup – foto fra turneringens hjemmeside

Turneringens hjemmeside: https://www.elllobregat.com/openchess/en/

Live-dækning: https://www.elllobregat.com/chess/

Link til resultater på chess-results: https://chess-results.com/tnr753347.aspx


Dansk Skaksalg ApS er som bekendt under tvangsopløsning, da der ikke er blevet indsendt det lovpligtige regnskab. Har man krav mod konkursboet, kan man stadig fremsætte disse i lidt over en uge endnu. Se mere her.