You are currently viewing Knebent nederlag til Frankrig

Knebent nederlag til Frankrig

I en yderst jævnbyrdig match mod Frankrig, der er seedet som nummer 7, blev det til et knebent nederlag med den mindst mulige margin: 2½-1½.

GM Jesper Søndergaard Thybo var hvid i en Katalaner imod Maxime Lagarde (2629). Det lignede et meget korrekt parti, hvor ingen af spillerne på noget tidspunkt spillede på gevinst. Remis efter 44 træk, men kunne sagtens været sket 10 træk tidligere.

Det skulle vise sig, at det afgørende parti i matchen blev partiet imellem GM Allan Stig Rasmussen og GM Marc`andria Maurizzi (2572) Franskmanden fik med hvid i spansk en lille fordel, da den hvide springer var lidt bedre end den sortfeltede løber. Allan forsvarede stillingen fint og omkring træk 40 var den hvide fordel neutralisteret. Desværre kom der tre trælse fejl i trækkene 44 til 46, afsluttende med at franskmanden kunne sætte mat.

GM Jonas Bjerre havde hvid imod den tidligere top-10 spiller GM Etienne Bacrot (2668), der tilbage i 1997 – 14 år og 2 måneder gammel – blev den daværende yngste stormester i verden nogensinde. åbningen var 2.c3 i Siciliansk, og Jonas fik sidenhen løberparret og dermed en lidt bedre stilling. Et par unøjagtigheder i midtspillet tippede dog fordelen til sort, men ikke mere, end at partiet blev remis efter 67 træk.

GM Mads Andersen skulle forsvare et slutspil, hvor den franske springer var bedre end den danske løber. Det lykkedes at holde et halvt point efter hård kamp.

Danmark – Frankrig: 1½ – 2½
GM Jonas Buhl Bjerre (2633) – GM Etienne Bacrot (2668) ½ – ½
GM Mads Andersen (2612) – Jules Moussard (2639) ½ – ½
GM Jesper Søndergaard Thybo (2522) – Maxime Lagarde (2629) ½ – ½
GM Allan Stig Rasmussen (2507) – GM Marc`andria Maurizzi (2572) 0 – 1

Landstræner Søren Bech Hansen skriver til skak.dk om 5. runde:

Det blev en hård dag for det danske hold mod de stærke franskmænd. Alle havde lange bukser på for at skjule frølårene, men det blev alligevel et ærgerligt nederlag på 1,5-2,5.

Allan måtte ned, selv om han stred godt i en vanskelig stilling. Jespers modstander kom i problemer, men forsvarede sig godt, så Jesper fik den desværre ikke over stregen.

Både Jonas og Mads kom i problemer men bed sig godt fast i bordkanten.

Så det blev til tre remiser i alt.

Nu er der hviledag, og der skal to matchpoints hjem i sjette runde, hvem modstanderen så end måtte blive. Vi kan jo håbe lidt på Norge.

Vi er i godt humør, og turneringen er spændende. Vi har mødt fire meget stærke hold i fem runder, og det kan vi lide.

Så alt i alt går det godt. Der er bare det men, at Sverige lige nu har flere matchpoints end os, hvilket de gør os opmærksom på. Det skal vi lave om på senere i turneringen.

Søren Bech Hansen

I morgen torsdag er fridag i Montenegro, inden at de sidste fire runder spilles fra fredag og frem til på mandag.

Fredag møder Danmark Nordmakedonien i en kamp, hvor Danmark er klar favorit. I den samlede stilling er Tyskland alene i spidsen med 9 matchpoint. Et point efter følger Rumænien, Serbien, Holland og England.

Resterende program for turneringen:
Fredag den 17. november kl. 15:00: 6. runde
Lørdag den 18. november kl. 15:00: 7. runde
Søndag den 19. november kl. 15:00: 8. runde
Mandag den 20. november kl. 15:00: 9. runde

Link til live i Åben række: Chess24 og LICHESS

Link til live i Kvinderækken: Chess24 og LICHESS

Link til resultater i: ÅBEN RÆKKE og KVINDERÆKKEN

Link til live på YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=3tYW-Yq4Gkg

Hjemmesiden for European Team Chess Championship 2023: https://etcc23.me/