You are currently viewing Udligning i VM-matchen

Udligning i VM-matchen

Det lykkedes for Ding Liren at udligne i VM-matchen, da han onsdag besejrede Ian Nepomniachtchi i det 12. matchparti. Dermed står der 6-6 i matchen.

Åbningen var det forsigtige Colle-system, som normalt ikke spilles på højeste niveau og strukturen blev en klassisk Karlsbad bondestruktur. Ding vælger at give løberparret væk for at svække den sorte kongestilling, og efterfølgende åbne g-linjen op med g4. Nepomniachtchi spillede godt, og fik brikkerne omplaceret til kongefløjen, og langsomt kom Ding i store problemer.

Nepomniachtchi begik dog den fejl at spille for hurtigt. Måske var det nerver, da en sejr næsten ville gøre ham til ny verdensmester. Under alle omstændigheder begik han store fejl, hvilket Ding kvitterede med også at gøre. De store fejl bølgede frem og tilbage, og da røgen lettede, havde Ding en lille fordel.

Det blev Nepomniachtchi, der begik den sidste og afgørende fejl med 34.-,f5, der taber forceret. Stillingen var svær, men kunne muligvis holdes. Ding blev særdeles overrasket over trækket, og trak nærmest af tempo 35.Txe6. Det gik hurtigt op for Nepomniachtchi, at det var den afgørende fejl, og sad med hænderne og skjulte ansigtet, mens han brugte 17 minutter på at finde modspil der ikke var der. Tre træk senere opgav han.

Foto: Courtesy of FIDE / Stev Bonhage
Foto: Courtesy of FIDE / Stev Bonhage

Resterende program for VM-matchen (start alle dage kl. 11:00 dansk tid)
Torsdag den 27. april – 13. parti
Fredag den 28. april – fridag
Lørdag den 29. parti – 14. parti

VM-matchens hjemmeside: https://worldchampionship.fide.com/ – her kommenterer GM Irina Krush og eksverdensmester Viswanathan Anand.

Live fra Chess24: https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/nepo-ding-world-chess-championship-2023/1/1/4 – her kommenterer forskellige stærke spillere. I 12. matchparti var det IM Tania Sachdev, GM Fabiano Caruana og GM Robert Hess der kommenterede.