You are currently viewing Kampgejst i Odense

Kampgejst i Odense

Kristoffer Dyrgaard har skrevet til skak.dk om 1.runde i Odensemesterskabet, der startede fredag aften på Giersings Realskole i centrum af Odense:

Fredagens vejrlig gjorde sit for at gøre rejsen til Odense interessant. Dog nåede alle frem, og hurtigt fik man fornemmelsen af, at årets deltagere ikke havde lyst til at returnere til regnvejret foreløbigt. Der blev kæmpet for sagen på næsten alle brætter, hvilket lover godt for weekenden og publikum på både spillestedet og online. 

Fire grupper transmitteres ved Kasper Jerwiarz’ kyndige hånd; og blandt disse endte kun to partier remis fredag aften. Tendensen var den samme i hele spillesalen, hvor især Mester 1, Mester 4 og Basis 1 gjorde sig positivt bemærket; Mester 1 og Mester 4 var klart de to grupper, der var længst om at producere et udfyldt resultatkort, mens Mester 4 og Basis 1 stod for aftenens sidste fire partier, der alle passerede midnat før afgørelserne faldt. Tilskuerne ved Basis 1 fik gode lektioner i tårnslutspillets ”dos and donts”, mens Mester 4 så fribønderne dominere i hhv. springer- og dronningeslutspil.

Mester 4
Basis 1

Kantineområdet var fyldt med god stemning aftenen igennem – trods manglende livedækning i analyserummet under første runde. Stemningen kan derfor nå nye højder lørdag, når diskussioner om partiforløbene i spillesalen vil supplere analyser, hygge og brætspil i kælderen.

Analyser i kantinen

Vi ser frem til en spændende lørdag trods det faktum, at titelkampen i IM-gruppen fredag blev hæmmet af turneringens eneste afbud.

I IM-gruppen besejrede FM Jens Ramsdal ratingfavoritten IM Nikolaj Borge

Resterende program for turneringen:
Fredag den 13. oktober kl. 19:00: 1. runde
Lørdag den 14. oktober kl. 10:00: 2. runde
Lørdag den 14. oktober kl. 16:00: 3. runde
Søndag den 15. oktober kl. 10:00: 4. runde
Søndag den 15. oktober kl. 16:00: 5. runde

Arrangørerne viser dagligt 12 partier fra de øverste grupper samt en af undergrupperne, der vil gå på skift fra runde til runde. Link til live på Lichess: https://lichess.org/broadcast/odensemesterskabet-2023/round-1/cLndDv1C

Link til indbydelse og resultater: https://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=27771

Link til Frem Skakklubs hjemmeside: http://www.frem-skakklub.dk/