You are currently viewing IM Jacob Sylvan topscorer ved 38th European Chess Club Cup 

IM Jacob Sylvan topscorer ved 38th European Chess Club Cup 

IM Jacob Sylvan lavede et flot resultat ved Europa Cuppen i Durres i Albanien, da han vandt alle de 5 partier han spillede for Nordkalotten. Med maksimumscoren overhalede han alle andre i turneringspræstation på 3. brættet, og tog topscorerpræmien foran blandt andet GM Anton Korobov og GM David Navara.

På Facebook skriver Martin Noer om præstationen: “Desværre fik vi først sent besked om (via hjemmesiden) at Jacob havde vundet bræt 3. Kommunikation var ikke arrangørernes stærke side. Han skulle derfor havde været inde til præmieoverrækkelse ved et Galla arrangement i præsidentpaladset i Tirana. Det var et stort arrangement, der blev transmitteret direkte i Albansk TV, og som kun var åbent for præmietagere, holdkaptajner og andre inviterede. Da vi først havde vished for, at Jacob havde taget guldmedaljen, var bussen til Tirana kørt og vi kunne så sidde på hotellet og se/høre, på TV, at ”Jacob Sylvan, Skakklubben Nordkalotten” blev kaldt på scenen sammen med de andre stjerner.”

Nordkalotten blev bedst placerede danske hold. Holdet sluttede som nummer 34 (seedet som nr. 40) ud af 84 deltagende hold. Holdet fik 8 matchpoint efter 3 sejre, 2 uafgjorte kampe og to nederlag. Billedet øverst viser holdet under analyserne efter partierne. Ved brættet IM Jacob Sylvan.

Brønshøj sluttede som nummer 76 efter to sejre og fem nederlag. Topscorer for holdet blev WFM Sandra De Blecourt med 3½ af 7.

Turneringen blev vundet af Offerspill Sjakklub der kun afgav en enkelt uafgjort undervejs. GM Magnus Carlsen blev topscorer på bræt 1 med 5/6.

I Kvinderækken vandt Superchess fra Rumænien med 12 matchpoint foran tre hold der alle fik 10 matchpoint.

WFM Ellen Fredericia Nilssen startede ud med to nederlag, men kom stærkt igen og sluttede med 3½ af 7, hvilket var forventet score.

Turneringen var i øvrigt ramt af maveforgiftninger, hvor over 100 spillere blev syge undervejs. På livedækningen kunne man se, at der af og til var spillere, der havde vundet deres partier uden kamp.

Link til partier på Chess24: Åben række og Kvinderækken

Link til resultater på Chess-results: Åben række og Kvinderækken

Link til hjemmesiden for turneringen: https://clubcup2023.com/

European Chess Club Cup 2023 på Facebook: https://www.facebook.com/clubcup2023