You are currently viewing CCC 2023 midtvejs

CCC 2023 midtvejs

I årets udgave af Copenhagen Chess Challenge er der nu spillet 5 runder. I GM-gruppen er forhåndsfavoritten GM Yuri Solodovnichenko fra Ukraine (fotoet øverst i artiklen) alene i spidsen med 4 point. Et halvt point efter ses IM Nikolaj Mikkelsen fra den arrangerende klub, BMS. De to førende spillere mødes indbyrdes i morgen kl. 10.00 med Solodovnichenko bag de hvide brikker. Et nøgleopgør for turneringssejren og for Nikolaj Mikkelsens muligheder for at score en GM-norm. Kravet er 7 point af 9, så Mikkelsen skal mindst have remis for at bevare norm-muligheden. Nikolaj Mikkelsen har en enkelt GM-norm i banken, den blev scoret i Brønshøjs GM-turnering tilbage i 2012.

IM Nikolaj Mikkelsen spiller sin første turnering i 5 år. Foreløbig er det gået rigtig godt. Foto: Thomas Vestergård

I 5 runde vandt Nikolaj Mikkelsen over den spanske IM Ruben Domingo Nunez, der i Danmark spiller for ØBRO:

IM Filip Boe Olsen og den tidligere svenske mester IM Jung Min Seo kan stadig nå at score en GM-norm, kravet er dog ret hårdt – de skal vinde de sidste fire partier.

FM Daniel Vesterbæk Pedersen og FM Mikkel Manosri Jacobsen kan stadig nå en IM-norm. Pedersen skal score 3 af 4, mens Manosri skal vinde resten af partierne.

FM Daniel Vesterbæk Pedersen – var sikker på ratingfremgang allerede efter 4. runde. Foto: Thomas Vestergård

I IM-gruppen fører IM Christian Jepson, Sverige, IM Hilmir Freyr Heimisson, Island og FM Martin Jogstad, Sverige med 3½ af 5.

FM Martin Jogstad skal score 3 point i de sidste 4 partier for at score en IM-norm. Foto: Thomas Vestergård

FM Nicolai Kistrup, FM Viktor Haarmark Nielsen og Paulius Meskenas kan teoretisk stadig nå at score en IM-norm, kravet er 6½ point af 9. Så Nicolai skal score 3½ point af 4 mulige, mens Viktor og Paulius skal vinde resten.

Resterende program for turneringen:
Lørdag den 26. august kl. 10:00: 6. runde
Lørdag den 26. august kl. 15:00: 7. runde
Søndag den 27. august kl. 10:00: 8. runde
Søndag den 27. august kl. 15:00: 9. runde

Link til resultater: https://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=28175

Link til live fra GM-gruppen på Lichess: https://lichess.org/broadcast/copenhagen-chess-challenge-2023–gm/round-1/7HPJOUAp

Link til live fra IM-gruppen på Lichess: https://lichess.org/broadcast/copenhagen-chess-challenge-2023–im/round-2/fqR0lHar

Skakklubben BMS: www.bmsskak.dk