You are currently viewing Kort Nyt uge 33

Kort Nyt uge 33

De tre danske ungdomstalenter Ellen Fredericia Nilssen, Sarah Sima Derlich og Robert Skytte (billedet øverst) havde fornøjelsen af at deltage i fem dages ungdomstræning i Stockholm med Offerspill Sjakklubb som initiativtager. Her blev de blandt andet trænet af toptrænerne Ramesh RB, Pawel Eljanov og Jesper Bergmark Hall.


Tim Jaksland og Peter Svendsen er i Barcelona i Spanien og deltager i “XXIV Open Internacional de Sants – Ciutat de Barcelona Group A”. Efter 6 runder har Tim 3½ point og Peter har 2 point.

Link til resultater fra turneringen: https://chess-results.com/tnr783990.aspx?lan=1&art=2&rd=5&fedb=DEN&fed=ESP&turdet=YES&flag=30&fbclid=IwAR3wpN0PZeraL24vXD3WiYPs-7yL6_hSjkzl4k8o70qPDLgeIOeYjILQBRo

Hjemmesiden for turneringen: https://cotxeres-casinet.org/escacs/


Favoritten Magnus Carlsen vandt FIDE World Cup ved torsdag eftermiddag at besejre det indiske stortalent Praggnanandhaa med 2½-1½ efter omspil. Carlsen har dog allerede meldt ud, at han ikke kommer til at stille op i Kandidatturneringen.

Magnus Carlsen vandt World Cuppen ved at besejre Praggnanandhaa i finalen. Foto: FIDE

Caruana tog tredjepladsen ved at vinde med 3-1 over Abasov, der var en af turneringens store overraskelser.

I Kvinderækken vandt Goryachnina over Salimova med 2½-1½.

Link til hjemmesiden for turneringen: https://worldcup2023.fide.com/


Klubkammeraterne fra Skanderborg, GM Mads Andersen og GM Jonas Bjerre spiller i denne uge spansk holdskak i den næstbedste række, hvor de repræsenterer C.D Xadrez Ourense. Jonas har indtil videre scoret 3 af 4 på førstebrættet, mens Mads har 2½ af 4 på andet bræt. Holdet har vundet 2 matcher, spillet en enkelt match uafgjort og tabt en match.

Link til live på Chess24: https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/primera-division-2023#live


Maia Chess Open 25. august – 2. september i Portugal. WFM Ellen Fredericia Nilssen og Peter Thorsbro er med blandt de 311 deltagere. Favoritter i turneringen er GM Awonder Liang (2649) fra USA og GM Luca Moroni (2573) fra Italien. Hjemmeside: https://axm.pt/