You are currently viewing Martin Haubro vandt ØBRO & CXU International

Martin Haubro vandt ØBRO & CXU International

IM Martin Haubro fra BMS blev en sikker vinder af ØBRO & CXU International 2023. Med 6½ point af 9 mulige henviste han fem spillere til at dele andenpladsen ½ point efter. Udover førstepræmien på 8.000,- kr. kommer Martin Haubro – billedet øverst i artiklen – over 2400 i både dansk og international rating igen.

De fem spillere på andenpladsen blev IM Kristian Stuvik Holm, Norge, GM Stellan Brynell, Nordkalotten og Sverige, IM Ludvig Carlsson, Sverige, GM Jha Sriram, Indien og FM Erdene Baasansuren, Mongoliet. For sidstnævnte var resultatet samtidig hans første IM-Norm.

Kristian Stuvik Holm. Kan meget vel blive Norges næste stormester. Han har 2 GM-normer i FIDEs bank. Foto: Thomas Vestergård
GM Jha Sriram fra Indien. Delt andenplads og 21 point sat ind på Elo-tallet. Foto: Thomas Vestergård
FM Erdene Baasansuren, Mongoliet. Delt andenplads og IM-norm. Foto: Thomas Vestergård

Inden sidste runde var der også en chance for, at FM Nicolai Kistrup fra BMS kunne score en IM-norm, men kravet var en sejr over IM Ludvig Carlsson, der imidlertid trak det længste strå.

Martin Haubro scorede sine 6½ point mod et modstandergennemsnit på 2352. For at score en GM-norm skal gennemsnittet op på 2380 og scoren skal så være på 7 point. Men fine takter at være så tæt på sin anden GM-norm. Den første kom ved DM i 2022, som Martin Haubro vandt med 7 point af 9 mulige.

Resultater: https://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=28059
Partier: https://lichess.org/broadcast/oebro–cxu-international-2023/round-1/DLKmNTjk
Skakforeningen ØBROs hjemmeside: https://oebroskak.dk/