You are currently viewing Martin Haubro fører ØBRO & CXU International

Martin Haubro fører ØBRO & CXU International

IM Martin Haubro fra BMS fører ØBRO & CXU International med 5½ af 7. Der resterer to runder. Et halvt point efter Haubro følger 4 spillere med 5 point: GM Vladimir Hamitevici, Moldova, IM Kristian Stuvik Holm, Norge, GM Jha Sriram, Indien og GM Stellan Brynell, Sverige.

For at score en GM-norm skal modstandergennemsnittet være på mindst 2380. Det kan Martin Haubro desværre ikke nå, selvom det er snublende tæt på. Førstepræmien på 8.000,- kr. kan dog blive et plaster på det sår.

Martin Haubro har mødt tre stormestre indtil nu og har scoret 2½ point mod dem. Foto: Thomas Vestergård

Martin Haubros sejr i 4. runde over GM Stellan Brynell er bestemt værd at gense:

Der kan være andre normer på vej. Et godt bud på en IM-norm er FM Erdene Baasansuren fra Mongoliet, der har en ratingpræstation på 2482 indtil videre. Også FM Viktor Haarmark Nielsen, Danmark, FM Jens E Ingebretsen, Norge, FM Nicolai Kistrup, Danmark og Kim Roger Hansen Westrum, Norge kan være på vej til en IM-norm hvis alt flasker sig de sidste ro runder.

FM Erdene Baasansuren kan være på vej til sin første IM-norm. Foto: Thomas Vestergård

Da dommer Martin Reib Petersen satte 7. runde i gang, omtalte han varmt Jonny Hectors nye bog “Tusen och en Schack”, som han var tæt på at have læst til ende på få dage. Man kan se mere om bogen her. Skak.dk kan ikke fortælle meget om bogen, da vi ikke har fået den til anmeldelse.

GM Jonny Hector er aktuel med bogen “Tusen och en Schack”. Foto: Thomas Vestergård

Resterende program:
8. runde: lørdag den 29. juli kl. 14.00
9. runde: søndag den 30. juli kl. 12.00

Spillested: Rosenvængets Allé 31, 2100 København

Resultater: https://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=28059
Live-dækning: https://lichess.org/broadcast/oebro–cxu-international-2023/round-1/DLKmNTjk
Skakforeningen ØBROs hjemmeside: https://oebroskak.dk/