You are currently viewing Team Xtracon Køge danske mestre

Team Xtracon Køge danske mestre

Team Xtracon Køge vandt 5½ – 2½ over Hillerød i sidste runde af Skakligaen søndag og genvandt dermed danmarksmesterskabet i holdskak, som ellers længe så ud til at skulle gå til Skanderborg. Et afbudsramt Skanderborghold – fire spillere var til EM i Serbien – tabte i 7. runde knebent til Nordre, hvilket blev Køges adgang til at forsvare titlen. Skanderborg havde i 2. runde slået Køge 5 – 3, og da man i denne sæson for første gang spillede med matchpoint før brætpoint, var der lagt op til at Skanderborg skulle løbe med guldet. I slutstillingen endte Team Xtracon Køge 4 brætpoint foran Skanderborg, mens matchpointene sagde 16 point til begge hold.

På billedet øverst i artiklen ses fra venstre GM Boris Chatalbashev, GM Axel Smith, GM Jesper Søndergård Thybo, Køges formand Finn Stuhr, holdleder Henrik Mølvig, GM Eduardas Rozentalis, GM Arturs Neiksans, Paulius Meskenas, GM Henrik Danielsen og IM Björn Ahlander.

Individuelt blev Køges IM Björn Ahlander og Paulius Meskenas topscorere i divisionen med 7½ point ud af 9 mulige.

Paulius Meskenas – flot sæson i Skakligaen med 7½ af 9, ratingpræstation på 2399. Foto: Jesper Simonsen

Nordkalotten fra Græsted er nok det hold, der er mest tilfreds med at matchpoint tæller før brætpoint i denne sæson. Med 11 matchtpoint blev de sikre bronzevindere. Hvis det var brætpoint, der talte først, var det blevet til en delt femteplads.

Som vi skrev i går, var det nødvendigt for Brønshøjs Aref Vasli at møde en udlænding i FIDE-regi for at score en IM-norm, og da GM Frederik Svane, der er tysker i FIDE-sammenhæng, satte sig ved brættet, var IM-normen hjemme for Aref Vasli, selvom han tabte partiet. Samme problematik gjorde sig gældende for ØBROs Ruben Domingo Nunez, der er fra Spanien. En meget finurlig pointe sikrede IM-normen til Domingo Nunez. Da han mødte GM Jacob Aagaard, var Aagaard stadig skotte i FIDE-regi. Skiftet tilbage til Danmark gik først igennem senere på sæsonen, så Ruben Domingo Nunez mødte de krævede 3 udlændinge, og da modstanderne havde 2421 i gennemsnitsrating, var de 5 point nok til en IM-norm. Et lille plaster på såret for ØBRO, der må en tur ned i 1. division efter at have tabt til SK1968 med 2 – 6 i sidste runde. ØBRO var ellers kneben favorit i det direkte opgør om nedrykningen, men årstalsklubben sikrede sig endnu en sæson i den bedste række.

IM-norm til Aref Vasli til venstre, ved siden af retter stormester Jacob Aagaard brikkerne inden start. Foto: Thomas Vestergård

BMS blev til sidste runde ramt af sygdom, så selvom ni mand var taget til Skanderborg, var kun syv friske nok til at spille. Heldigvis havde det ikke nogen betydning for hverken mesterskab eller nedrykning. Og heldigvis var Mikkel Manosri Jacobsen ikke blandt de syge, for med en sejr over Nordres Jens Abildlund, scorede Manosri sin anden IM-norm. Den første norm kom i First Saturday IM i juni sidste år.

Søndagens resultater:
Hillerød – Team Xtracon Køge 2½ – 5½
Brønshøj – Skanderborg 3½ – 4½
Nordkalotten – Aarhus/Skolerne 5 – 3
SK1968 – ØBRO 6 – 2
Nordre – BMS 3 – 5

Slutstillingen i Skakligaen:

  1. Team Xtracon Køge (2481) 16 matchpoint – 48½ brætpoint
  2. Skanderborg (2502) 16 matchpoint – 44½ brætpoint
  3. Nordkalotten (2301) 11 matchpoint – 37½ brætpoint
  4. Brønshøj (2383) 9 matchpoint – 38½ brætpoint
  5. Hillerød (2341) 8 matchpoint – 38½ brætpoint
  6. Aarhus/Skolerne (2349) 8 matchpoint – 37½ brætpoint
  7. BMS (2337) 8 matchpoint – 36 brætpoint
  8. SK1968 (2262) 6 matchpoint – 32 brætpoint
  9. ØBRO (2303) 6 matchpoint – 26½ brætpoint
  10. Nordre (2178) 2 matchpoint – 20½ brætpoin

Ved præmieoverrækkelsen fortalte Skanderborgs formand, Thorkild Salling, at Skanderborg vil være værter for pokalfinalen i år som led i fejringen af klubbens 100 års jubilæum.

Divisionsturneringens hjemmeside: https://holdskak.skak.dk/TeamTour/Index/79