You are currently viewing Kort nyt uge 6

Kort nyt uge 6

FM Per Andreasen har lige vundet sit 14. klubmesterskab i den traditionsrige klub Nørresundby Skakklub, heraf de sidste syv år i træk. Det er ny rekord i Nørresundby, hvor rekorden før var delt med Erik Pedersen (1941-1995) og Eric Bentzen, der de sidste mange år ikke selv har deltaget i turneringen.

Link til resultater fra turneringen: https://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=27630


Flot resultat af IM Kåre Kristensen (fotoet øverst i artiklen) i Elite Hotels Open i Växjö. Vinder af turneringen blev GM Platon Galperin fra Ukraine med 7 point af 8, men på en delt andenplads med 6½ point kommer Kåre Kristensen, IM Elham Abdrlauf, Norge og GM Erik Blomqvist, Sverige. Den gode ven af dansk skak, svenske Anders Hansen, skriver om turneringen og viser et af Kåres partier på: https://www.nvssf.com/forbundet/nordvastskansk-framgang-i-elite-hotels-open/


Brønshøj almindelig Weekend 2023 blev en stor succes for unge Oscar Koch-Müller fra Præstø Skakklub, der løb med førstepladsen med 4½ point af 5 mulige. På delt andenplads kom FM Casper Yukun Liu fra BMS, den lokale Jeppe Hald Falkesgaard og Bjarke Gregor fra ØBRO et halvt point efter vinderen.

Se slutstillingen her: https://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=27878


Senior DM 2023 starter på søndag kl. 19.00 i Aalborg. Der spilles i hele den nordjyske vinterferie uge 8.

Link til tilmelding og deltagerliste: https://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=27779


Trine Treppendahl skriver til skak.dk:

Invitation til uformelt sparringsseminar under skak DM i Svendborg i påsken.

Seminarets fokus bliver på videns- og erfaringsdeling, og vi bliver en håndfuld der deler oplæg med beskrivelse af hvad der lykkes godt hos os, og som interesserede kan vælge at lade sig inspirere af.

Fundamentet er at vi kan lære af hinandens erfaringer og succeser, og målgruppen for seminaret er klubber og enkeltpersoner, der er interesseret i sparring, videns- og erfaringsdeling, og som gerne vil samarbejde og inspireres til at gå nye veje.

Jeg vil selv kort dele tanker, ideer og erfaringer angående udbredelsen af casual skak udenfor klubregi, om den enorme interesse der er for skak udenfor klubberne, om brobygning til klubberne, og et par strategier til hvordan vi kan få tidligere medlemmer tilbage til skakbrætterne.

Tid og sted: Lørdag den 8. april kl. 11 på Hotel Svendborg.

Spiller du ikke med i selve DM, kan du med fordel kombinere lørdagens seminar med lynturneringen fredag, med delegeret møde og afslutningen af Landsholdsklassen søndag, og selvfølgelig også med at møde gamle og nye skakvenner fra hele landet.

Du kan tilmelde dig her.

Lad os få dannet venskaber og få opstartet nye samarbejdsrelationer i forbindelse med seminaret, til DM og generelt i tiden herefter.


Magnus Carlsen om den kommende VM-match – og russiske spillere i skak: https://www.dr.dk/sporten/magnus-carlsen-saar-tvivl-om-hvorvidt-russisk-stjerne-boer-udelukkes-fra-vm-match