You are currently viewing Søren Bech Hansen ny landstræner

Søren Bech Hansen ny landstræner

Dansk Skak Union har ansat tidligere unionsformand Søren Bech Hansen i jobbet som landstræner for holdet i den åbne række. Ud over formandsjobbet er Søren Bech Hansen kendt som drivkraft i Skakforeningen ØBRO, International dommer og turneringsarrangør.

Dansk Skak Unions formand Poul Jacobsen skriver til skak.dk:

Umiddelbart efter hjemkomsten fra OL i Indien blev spillere og trænere sædvanen tro bedt om at evaluere turen og turneringen, herunder også egne og holdets indsatser.

I samme forbindelse spurgte jeg spillerne om deres tanker vedrørende en kommende landstræner, havde de måske nogle særlige indsatsønsker, eller ligefrem en person de gerne så i jobbet?

Det medførte efter kort tid en samlet henvendelse fra en kreds på otte af de stærkeste spillere, hvor de både angav nogle områder de gerne så den kommende landstræner fokusere på, og også kom med et forslag til en person de alle føler sig overbeviste om kan løse opgaven på bedste vis. Og heldigvis var det en kandidat som FU uden videre kunne tilslutte sig som værende velegnet.

Jeg er glad for nu at kunne løfte sløret for spillerne ønske, idét Dansk Skak Union har aftalt med Søren Bech Hansen at han starter i jobbet som landstræner pr. 1. januar 2023. En meget stor del af medlemmerne kender jo allerede Søren Bech Hansen, de som er for unge hertil, kan glæde sig til den uddybende præsentation i denne artikel.

Dansk Skak Union byder hermed Søren velkommen i jobbet.

Poul Jacobsen

Søren Bech Hansen fortæller til skak.dk, at han blev overrasket over og glad for opfordringen fra otte af de absolut stærkeste unge spillere i Danmark. Søren Bech understreger, at han selvfølgelig ikke kun vil være landstræner for de otte spillere, men for alle de unge talenter, han finder, kommer i betragtning til fremtidens landshold.

”Min opmærksomhed som landstræner vil gå til spillerne, til rapporteringsforholdet til Dansk Skak Union og ikke til den generelle medlemsskare. Man kommer ikke til at se mig diskutere landstrænervirket på de sociale medier, i offentlige diskussioner eller lignende. Mit fokus ligger på den enkelte spiller og på holdet.” fortæller Søren Bech Hansen og fortsætter: ”Jeg er god til administration og planlægning, så træningssamlinger, rejser og økonomisk styring af de begrænsede tilrådeværende midler tænker jeg ligger godt til mig. Derudover lover jeg at være ude i god tid med udtagelser og offentliggørelse af datoer for træning. Det skal være med til at sikre holdånden på det landshold, jeg udtager.”

Søren Bech Hansen tiltræder officielt den 1. januar 2023.