You are currently viewing Julekalender 20. december

Julekalender 20. december

I dag skal vi gætte en ny vigtig person for Dansk Skak Union. Birger Olsen skriver om en fynbo:

Dagens hovedperson står sin folder som formand for Skakklubben Sydøstfyn og bærer et efternavn, som i den grad leder tankerne over på en by i det Nordtyske – som man i øvrigt, frem til lidt før årtusindeskiftet, kunne sejle til via Langeland.

Måske er nogle (især fynske skakspillere!?) allerede nu med på, hvem der skives om. Jeg selv lærte hovedpersonen at kende for lidt under 10 år siden, da jeg mente, at tiden var inde til at prøve kræfter med skakken igen. Den gang blev jeg taget imod af daværende klubformand Niels Højgaard samt hovedpersonen, og vidste meget hurtigt, at jeg ville falde til i klubben i Gudbjerg.

Hovedpersonen har været en del af eller tæt på Sydøstfyn siden de tidlige firsere, og har taget andel i den organisatoriske del af klubben i en stor del af sin tilknytning. Spørger man hovedpersonen selv, vil han nok sige noget i retningen af “jamen for fa’en, jeg er jo bare praktisk gris” – men det er noget af en underdrivelse! Uden hovedpersonen ville en række arrangementer enten ikke være blevet til noget, eller ville have været blev afholdt med langt mindre succes. For at blive lidt i dyreriget, så er hovedpersonen nok nærmere en arbejdshest i stedet for en praktisk gris…

Hovedpersonen har været en af de drivende kræfter for de ugentlige klubaftener, Lundeborgturneringen på Lundeborg havn og diverse øvrige arrangementer i og uden for klubben gennem årene. At nævne dem alle vil være for omfattende, men som et eksempel kan nævnes, at Danmarksmesterskabet i 2015 kom til Svendborg og blev afviklet succesfuldt på Hotel Svendborg – hvilket blev startskuddet til yderligere Danmarksmesterskaber i Svendborg. Dette var ikke sket uden hovedpersonen.

På brættet er hovedpersonen en god klubspiller, og også en bedre spiller end han nogle gange får vist – hans partier har nemlig til tider, en tendens til at blive af de korte af slagsen, for “der ligger altid en halv og flyder” i hovedpersonens partier. Tak for en stor indsats gennem årene!

Birger Olsen


Gæt gerne med på DSUs Facebookside.

Der er endnu ikke 24 portrætter på plads i årets Julekalender, så har du lyst til at byde ind med en personlig og kærlig beskrivelse af en du ønsker at fremhæve, er du velkommen til at sende dit forslag til et portræt til Trine@skak.dk