You are currently viewing Nye Seniordanmarksmestre i hurtigskak 2022

Nye Seniordanmarksmestre i hurtigskak 2022

Med Randers Skakklub som arrangør var Hurtigskak-DM for Seniorer i gode hænder i weekenden. Hele 60 spillere var taget til Randers for at spille hurtigskak både lørdag og søndag. Lørdag aften var der tillige Stævnemiddag.

Der var 33 deltagere i den ældste gruppe – 65+ – hvor tredjeseede Peter Jørgen Dam Mikkelsen fra Skørping Skakklub gik ubesejret igennem turneringen og sluttede på 6½ point foran topseede Jørgen Jørgensen fra Nørresundby, der scorede 6 point og ligeledes gik ubesejret igennem turneringen. Tredjepladsen gik også til Nordjylland, da Bjarne Sønderstrup fra Aalborg Skakforening overraskende også scorede 6 point af 8.

Peter Jørgen Dam Mikkelsen – sikker vinder i +65 med 6½ point. Foto Gert Medom

I 50+ gruppen spillede 26 deltagere om titlen ”Danmarksmester i Hurtigskak 50+”. IM Uffe Vinther- Schou var på forhånd favorit, men andenseede Mads Boe løb med den samlede sejr ved at score 7 af 8. Sidste runde var en ren finale mod turneringens overraskelse, Jan Schleicher Christensen fra Nordre, der startede turneringen med at score 5 af 5.

FM Mads Boe besejrer i sidste runde med stort besvær Jan Christensen i et langt dronningeslutspil. Foto Gert Medom

Jan Schleicher Christensen scorede samlet 6 point på andenpladsen og havde bedre korrektion end Bjarne Hansen fra Nørresundby, der så fik bronze.

Link til resultater fra turneringen: https://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=27602