You are currently viewing Kort nyt uge 38

Kort nyt uge 38

I turneringen 26. HIT Open i Slovenien sluttede GM Jesper Søndergaard Thybo med 5½ point, Mogens Thuesen fik 5 point, mens Uffe Hellsten sluttede på 3½ point. IM Matthew J. Wadsworth (2423) fra England vandt turneringen med 7 af 9.

Link til resultater fra turneringen: http://chess-results.com/tnr631671.aspx?lan=32&art=25&fedb=DEN&flag=30


Det blev ikke til en oprykning til Spaniens bedste række for Club Deportivo Xadrez Ourense i den spanske 1. Division. Ourense ligger i Galicien, 70 km fra Compostela, som mange danskere nok kender fra Caminoen.

GM Jonas Bjerre og GM Mads Andersen (holdbillede af Club Deportivo Xadrez Ourense øverst) spillede dog aldeles overbevisende i toppen af holdet og scorede begge 5½ af 7 uden nederlag. Begge spillere kommer derved over 2600 i rating igen. Det lover godt for Skanderborgs holdskaksæson.

Se resultater her.


Podcast hos ’Du lytter til Politiken’ 21 minutter om bl.a. situationen omkring Magnus Carlsen og Hans Niemann.

Politiken skriver i deres introduktion: I snart 10 år har norske Magnus Carlsen siddet på tronen som verdens bedste skakspiller. For nyligt tabte han – for første gang længe – til den 19-årige Hans Niemann, og antydede efterfølgende, at Niemann havde snydt. Det satte gang i fantasifulde teorier om alt fra supercomputere til signaler fra vibrerende analkugler. Men kan Hans Niemann have snydt? Eller er Magnus Carlsen bare en dårlig taber? Og kan skakspillet overleve i en verden, hvor snyd og kunstig intelligens kan slå verdens bedste? Dagens gæst er stormester i skak og skakskribent hos Politiken Sune Berg Hansen.

Lyt med her.


Lørdag den 1. oktober har du mulighed for at møde Steffen Slumstrup Nielsen, der er nykåret verdensmester i slutspilsstudier. Steffen holder foredrag og fortæller om sine bedste kreationer. Foredraget foregår i Skak for sjovs lokaler på Falkoner Alle 36, 2000 Frederiksbjerg. Foredraget starter kl. 13:30, og det er gratis og åben for alle.

Se mere her: https://chessbynielsen.com/wp-content/uploads/2022/09/Mod-verdensmesteren-i-studier-Foredrag-ved-Steffen-Slumstrup-Nielsen-1-1.pdf

Steffen Slumstrup Nielsen – gratis foredrag for alle i København lørdag

I den sydlige by Batumi i Georgien, sluttede Ungdoms-VM for de yngste i grupperne U08 til U12 tirsdag eftermiddag. Desværre løb flere danske deltagere ind i maveonde, hvilket blandt andet betød, at August Jalving og Robert Skytte ikke kom til start i sidste runde. August Jalving kunne ellers med en sejr have endt omkring top-10. Ærgerligt.

Link til resultater på chess-results: http://chess-results.com/tnr655568.aspx?lan=27&art=25&fedb=DEN&turdet=YES&flag=30

Link til hjemmesiden for Ungdoms VM: https://worldyouth2022.com/