You are currently viewing Kort Nyt uge 37

Kort Nyt uge 37

Senior DM i hurtigskak spilles den 1. – 2. oktober i Randers. I skrivende stund er der 34 tilmeldte. Sidste tilmeldingsfrist er den 26. september. Lørdag den 1. oktober er der Stævnemiddag med en meget indbydende buffet. Se mere her.


GM Jonas Bjerre og GM Mads Andersen spiller holdskak for Club Deportivo Xadrez Ourense i den spanske 1. Division. Turneringen spilles over 7 runder fra den 17. – 23. september. Jonas Bjerre har spillet førstebræt de tre første runder og har scoret 2½ point. Mads Andersen skifter lidt mellem bræt to og tre, men har også spillet godt med 2½ af 3.

Danskernes klub ligge midt i rækken, hvor de to bedste hold rykker op i Æresdivisionen.

I første runde fik Jonas Bjerre en fin skalp i form af den franske stormester Etienne Bacrot (2647)

Officiel hjemmeside:  feda.org


Skak i Radio4 – 1 time og 49 minutter varer udsendelsen VI SÆTTER SKAKMAT!, som introduceres således:

Den regerende verdensmester i skak, Magnus Carlsen, tabte for et par uger siden til den unge amerikaner Hans Niemann. Carlsen har siden beskyldt den unge spiller for at snyde, og siden da har rygterne spredt sig på internettet. Er der tale om vibrerende analkugler, eller er verdensmesteren bare en dårlig taber? Det og meget mere om skakkens facetter i dagens program.

Vores reporter Clara er i dag taget til en skakklub på Frederiksberg med det formål at sætte en af de lokale skatmat.

Medvirkende: Nykåret Danmarksmester i skak, Louise Fredericia, Dansk stormester og skaktræner, Peter Heine Nielsen, radiovært, Julie Lindhardt Nielsen, stormester og tidligere landstræner, Sune Berg Hansen, produktekspert for Sinful, Louise Nyhus Nielsen, spiludvikler og højskolelærer, Valdemar Schultz Andreasen.

Hør udsendelsen her: https://www.radio4.dk/program/missionen/?gid=41462&title=vi-stter-skakmat


Ungdoms-VM for U14 til U18 sluttede fredag i Constanta ved Sortehavet i Rumænien. Ingen af de seks danske deltagere kom over 50% i turneringen, og måtte alle, med en enkelt undtagelse, indkassere trecifrede ratingtab i turneringen. Desværre meget typisk for juniorturneringer. Mange lande forsømmer at ELO-rate deres unge talenter, hvorimod vi i Danmark rater stort set alle partier. Ærgerligt for de danske spillere, der givetvis spiller fuldt op til deres ratingtal, at møde meget underratede modstandere.

Link til resultater på chess-results: http://chess-results.com/tnr655568.aspx?lan=27&art=25&fedb=DEN&turdet=YES&flag=30

Link til hjemmesiden for Ungdoms VM: https://worldyouth2022.com/


Også ved Sortehavet, men i den sydlige by Batumi i Georgien, spilles lige nu Ungdoms-VM for de yngste i grupperne U08 til U12. Danmark deltager med seks spillere. August Jalving (1778), Robert Skytte (1616) og Sauran Bekmukhanov (1500) er med i Open 10, Emil Zander (2025) er med i Open 12 mens Anna Sofie Li (1590) og Sarah Sima Derlich (1490) er med i U-12 pigegruppen. Alle danske spillere har mindst vundet 2 partier hver efter de første 5 runder.

På fotoet øverst i artiklen ses landstræner Rasmus Skytte, Robert Skytte, August Jalving, Sauran Bekmukhanov, Sarah Sima Derlich og Anna Sofie Li.

Link til resultater fra turneringen: https://chess-results.com/tnr670150.aspx?lan=1&art=25&fedb=DEN&flag=30

Link til hjemmesiden for turneringen: https://wccc2022.fide.com/


Ved 26. Hit Open i Slovenien, hvor GM Jesper Søndergaard Thybo, Mogens Thuesen og Uffe Hellsten deltager, er der spillet seks runder. Jesper er seedet som nummer 3 i feltet på 101 deltagere, og har scoret 4/6. Mogens har 2 point, mens Uffe har 1½ point. Alle er under forventet score.

Link til resultater fra turneringen: http://chess-results.com/tnr631671.aspx?lan=32&art=25&fedb=DEN&flag=30