You are currently viewing Kort nyt uge 23

Kort nyt uge 23

Peter Heine Nielsen forsøger at blive valgt som vicepræsident i FIDE. Han stiller op sammen med Andrii Baryshpolets til det kommende valg på FIDES kongres under OL i Indien. Syv skakforbund, herunder blandt andet Norge og England, støtter op om forsøget at vælte den siddende russiske FIDE-præsident Arkady Dvorkovich.

Læs mere om, hvorfor Andrii Baryshpolets og Peter Heine Nielsen stiller op: https://www.chesstech.org/2022/no-more-political-sponsorship-and/

Andrii Baryshpolets er 31 år og ukrainsk stormester

Divisionsturneringens turneringsleder Hans Milter Pedersen og FU-medlem Arild Rimestad kan se frem til en spændende oplevelse ved skak-OL i Chennai Indien. De er nemlig begge blevet udtaget til at være turneringsledere ved den 44. skakolympiade der spilles i perioden fra den 28. juli til den 10. august.

Link til FIDES liste over turneringsledere ved OL: https://arbiters.fide.com/news/7464?fbclid=IwAR2TUkhNAExA0dHmN7oBYoxZgdNaa1z9knTZm7rY6TvIme-CyK3Sv1ntcV4


IM Filip Boe Olsen fik med kort varsel en invitation til en træningsturnering i Hamburg fra fredag den 3. juni til søndag den 5. juni. I en lukket 6-mandsgruppe scorede Filip 2½ af 5 mod et gennemsnit på 2443 efter en enkelt gevinst, et nederlag og 3 remiser.

Link til resultater fra turneringen: http://chess-results.com/tnr619527.aspx?lan=32


Skaksommerlejren ser heldigvis ud til at blive fuldt booket i årets udgave der afholdes i uge 27 fra søndag den 3. juli til lørdag den 9. juli på Skanderup Efterskole lidt udenfor Kolding. Der er i skrivende stund 82 tilmeldte og yderligere 7, som er interesserede, men endnu ikke har betalt. Så skal du på skaklejr – og endnu ikke er tilmeldt – er det ved at være sidste udkald.

Link til skaksommerlejrens hjemmeside: https://skaklejr.dk/