You are currently viewing Køge pokalmestre 2022

Køge pokalmestre 2022

Køge Skakklub blev en suveræn vinder af årets pokalstævne, der blev afviklet pinsesøndag i Svendborg Idrætscenter, Ryttervej 70, 5700 Svendborg. Holdet der bestod af hele fire stormestre, vandt de første tre matcher med 4-0, hvilket allerede halvvejs bragte holdet foran med hele 4½ point. Efter uafgjort imod Aarhus/Skolerne i 4. runde vandt holdet de to sidste matcher klart, og sluttede dermed på 20½ point foran netop Aarhus/Skolerne der endte på 14½ point. ØBRO og SK1968 endte på 13½ point, men holdet fra Aarhus havde bedst korrektion og fik bronze.

Det vindende hold fra Køge så således ud:
GM Jesper Søndergaard Thybo (2520)
GM Henrik Danielsen (2521)
GM Eduardas Rozentalis (2531)
GM Axel Smith (2417)
IM Bjørn Ahlander (2406)

Vinderholdet fra Køge Skakklub. Fra venstre GM Eduardas Rozentalis, GM Jesper Søndergaard Thybo, GM Axel Smith (2417) og IM Bjørn Ahlander. GM Henrik Danielsen mangler på billedet.

Bredderækken havde deltagelse af 13 hold og her vandt Valby Skakklub knebent med 16½ point foran Tåstrup Skakforening med 15 point og Springeren 1 med 14½ point.

Glade vindere fra Valby Skakklub.

Modsat tidligere år var der ikke så mange deltagere i seniorrækken. Kun to hold i 65+ og 8 hold i 50+. De to grupper var slået sammen, og blev vundet af Seniorhajerne + 50 og Roskilde + 50, der begge fik 16 brætpoint.

Sydøstfyn mod Seniorhajerne + 50. Foto: Claus Marcussen
Holstebro mod Roskilde 50+. Foto: Claus Marcussen

Bedste hold i 65+ var holdet fra Randers Skakklub der fik 15 point.

Randers med Arne Christiansen, Svend Aage Madsen, Steen Juul Mortensen og Søren Mortensen vandt 65+ klassen. Foto: Claus Marcussen

I juniorrækken deltog der 10 hold, og her vandt Læseforeningen med 18 point foran Køge Juniorerne med 16½ point.

Ungdomsholdet fra Læseforeningen.

Samlet havde stævnet i Svendborg deltagelse af omkring 200 spillere, der spillede i meget fine rammer i en stor gymnastiksal i Svendborg Idrætscenter.

Pokalstævnet 2022 i fuld gang i Svendborg Idrætscenter.