You are currently viewing Mød nye skakvenner i Skaksalon på Frederiksberg

Mød nye skakvenner i Skaksalon på Frederiksberg

Henrik Andersen har skrevet til skak.dk om Skaksalonen på Frederiksberg, der er et tilbud til alle skakspillere.

Før covid-19 var der hver lørdag åbent hus i Skaksalonen på Hostrupsvej 8, Frederiksberg, hvor også skakklubben Skak for sjov havde træningslokale. Lokalet har længe vist sig for småt til de mange skak-aktiviteter, så det var med glæde, at Skaksalonen og Skak for sjov i sommeren 2021 kunne flytte til nye og 122 kvadratmeter store lokaler på Falkoner Alle 36. Og siden er også Frederiksberg Skakforening flyttet ind i lokalerne.

Nu efter at covid-19 har lagt sig, er Skaksalonen åben fire dage i ugen, dvs. mandag, tirsdag, torsdag og lørdag, og konceptet er stadig enkelt: Kom ind fra gaden og mød nye skak-venner. Det gælder for både lokale borgere og turister, medlemmer og ikke-medlemmer af Dansk Skak Union.

Et af formålene med Skaksalonen er at rekruttere flere medlemmer til skakklubber og Dansk Skak Union. Og at vurdere ud fra den seneste måneds tilgang til Skak for sjovs voksenhold bliver målet nået.

Lokalerne har tre store vinduer ud mod Falkoner Alle, som er et hovedstrøg nær Frederiksberg Metro. Det giver en meget større eksponering af skakken end de gamle lokaler på Hostrupsvej 8.

Der er plads til 44 spillere, som sidder ved brætter i ahorn, mahogni og valnød samt brikker i buksbom, palisander, rosentræ og ibenholt. I hvert af de to lokaler er der en stor, trykfølsom skærm med mulighed for at vise partier fra chessbase og internettet. Og hvis man er mere til de analoge medier, kan man læse i de seneste numre af Skakbladet, Dansk Skoleskaks magasin og det internationale tidsskrift New in Chess samt i en samling på cirka 1.000 skakbøger.

Med støtte på 150.000 kr. fra Frederiksbergfonden, 30.700 kr. fra Frederiksberg Kommunes udviklingsfond og 50.000 kr. fra skakbutikken Bedre til skak blev det muligt at skabe nogle unikke lokaler, som både rummer Skaksalon, to skakklubber med i alt 15 hold og en skakbutik. Møbler og indretning er tegnet af arkitekt Stine H. Schultz og industriel designer Martin Larsen, så både funktionalitet og æstetik er gået op i en højere enhed i de lyse og venlige lokaler.

Lokalerne ligger nogle få hundrede meter fra skakparken i Aksel Møllers Have, hvor Skak for sjov står for faste ugentlige arrangementer i sommerhalvåret. I tilfælde af dårligt vejr er det rart at vide, at der altid er gode, rummelige skaklokaler som alternativt spillested tæt på. Og med Martin Larsen som arkitekt på begge projekter er den høje kvalitet i indretningen sikret både indendørs og udendørs.

Åbningstider i Skaksalonen ses på skaksalon.dk/tider og fotos af lokalerne ses bedst på copenhagenchess.dk/copenhagen-chesshouse-in-pictures og https://skakforsjov.dk/