You are currently viewing Kort nyt uge 47

Kort nyt uge 47

Marie Frank og Sarah Derlich (billedet øverst i artiklen) var i den røde sofa i Go Morgen Danmark onsdag morgen for at fortælle om den kommende VM-match mellem Magnus Carlsen og Ian Nepomniachtchi. Samtidigt var GM Peter Heine Nielsen med på en Skype-forbindelse fra Dubai.

Indslaget blev en rigtig god reklame for skak, og det kan ses på tv2play.dk.


Malmö Open 2021 spilles fra den 17/12 til den 19/12, og har mange danske deltagere tilmeldt. Arrangørerne har bedt skak.dk gøre alle tilmeldte opmærksom på, at for at kunne deltage i turneringen, skal man kunne fremvise gyldigt coronapas/vaccinationsbevis. Dette gælder dog ikke spillere under 18 år, der kan deltage uden.

Link til hjemmesiden for turneringen med mulighed for tilmelding: http://www.malmoschack.se/malmoopen/


TV2 Bornholm var til skak i 2. Division, hvor hjemmeholdet Bornholms Skakklub tog imod Allerød Skakklub. Bornholm vandt matchen 6-2 og fører gruppen.

Se indslaget her: https://play.tv2bornholm.dk/?area=specifikTV&id=827696#827696


I den netop afsluttede turnering Mallorca Chess Open 2021 deltog Edgar Andre Parma Becerra fra Aalborg Skakforening og Mexico. Han endte på en flot 2. plads og scorede 5,5 point i de 7 runder. Han vandt over GM Helgi Ass Gretarsson og tabte kun til den senere vinder GM Levan Aroshidze fra Spanien. I alt deltog 55 spillere, heraf 4 GM og en IM. Udover 2. pladsen opnåede Edgar også en ratinggevinst på 37 point.

Se slutstillingen her: https://chess-results.com/tnr568870.aspx?lan=1&art=1&rd=7

Edgar Andre Parma Becerra fra Aalborg Skakforening og Mexico er her fotograferet i Chess House i Aarhus under sommerens IM-turnering.
Foto: Thomas Vestergård

Mogens Thuesen fra Brønshøj er gået på efterløn, og har besluttet at rejse rundt og opleve verden og kombinere det med at spille skakturneringer. Lige nu er Mogens i Tjekkiet og har deltaget i Brno Open 2021, hvor han med 6 point af 9 sluttede på 7. pladsen i et felt på 47 deltagere.

Link til resultater fra turneringen: https://chess-results.com/tnr592944.aspx?lan=1


Claus Vangsgaard fra VRS har deltaget i en stor open i Midttyskland der hedder Heusenstamm Sparkassen Open. Claus spillede med i A-gruppen og endte på 2½ point. Det rakte til en placering som nummer 114 i et felt på 152 spillere. I hele turneringen deltog der over 320 spillere.

Link til hjemmesiden for turneringen: http://www.heusenstamm-sparkassen-open.de/hso_historie.htm


Pige DM 2022 spilles i weekenden den 5. – 6. februar i Odense med Dansk Skak Union, Boca Juniors og Læseforeningens Skakklub som arrangørerer.

Der spilles i grupperne P08, P10, P13, P16 og P20 – for spillere som fylder henholdsvis. 8, 10, 13, 16 og 20 år (eller er yngre) i 2022

Invitation og tilmelding: https://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=27165


Dansk Skakdommerforenings nye formand, Palle Bratholm, har netop udsendt et Nyhedsbrev. Fra FIDEs side er det nu blevet muligt at rate partier med kortere betænkningstid end før. Palle Bratholm skriver bl.a.:

“FIDE’s Qualification Commission har justeret på en række regler, som alle træder i kraft per 1. januar 2022.
De nye regler er linket på denne FIDE nyhedsside: https://www.fide.com/news/1438
De præsenteres på on-line webinarer, onsdag den 8. december kl. 09:00 og 21:00 CET, med tilmelding via sitet: https://www.fide.com/news/1449 linket til Zoom-mødet udsendes på e-mail samme dag.

Den mest kontroversielle ændring er, når alt kommer til alt, at FIDE-titler efter det nye reglement igen kan opnås i partier hvor der ikke er mindst 30 sekunders tillægstid per træk – ligesom de kunne før 1. juli 2021. Det er naturligvis noget rod at ændre sådan en regel to gange med et halvt års mellemrum – den praktiske signifikans bliver antageligt at eventuelle normgivende resultater opnået i partier uden 30 sekunders tillægstid per træk, i dette halvår, vil få dispensation og dermed alligevel gælde.”

Dansk Skakdommerforenings hjemmeside: http://www.skakdommer.dk/