You are currently viewing Danmark – Tjekkiet 2,5 – 1,5

Danmark – Tjekkiet 2,5 – 1,5

Danmark vandt en flot sejr på 2½-1½ over Tjekkiet i dagens runde af hold-EM i Slovenien, hvor der reelt aldrig var tvivl om udfaldet af matchen.

På forhånd var der lagt op til et jævnbyrdigt opgør. Størst ratingspænd var der på førstebrættet mellem Mads Andersen (billedet øverst taget under dagens parti) og David Navara, men her blev partiet hurtigt remis, som det første parti i hele runden der var færdigspillet.

Allerede efter 2 timer og 20 minutter vandt Jonas Bjerre med hvid på bræt 3. Efter en del afbytninger i åbningen sad de to spillere tilbage med alle de tunge brikker og en uligefarvet løber. En grundregel er her, at den spiller der har fordel, er den spiller med den mest sikre kongestilling. Den tjekkiske spillers kongestilling var meget udsat, og efter en flot tårnmanøvre, der bragte et tårn med i angrebet, afgjorde Jonas partiet med en lille taktisk pointe.

Allan Stig Rasmussen kom godt ud af åbningen i en caro-cann, og efter en del afbytninger i midtspillet, fik han et fordelagtigt slutspil med løber mod springer og en aktiv konge. Det så meget lovende ud, men desværre fandt han ikke nogen gevinst, og måtte nøjes med remis.

Der var aldrig det store på færde i Jesper Thybos parti, der var det sidst færdigspillede parti i dagens match.

Danmark – Tjekkiet: 2½ – 1½
1. GM Mads Andersen (2575) – GM David Navara (2699) ½ – ½
2. GM Jesper S. Thybo (2604) – GM Thai Dai Van Nguyen (2594) ½ – ½
3. GM Jonas Buhl Bjerre (2569) – GM Jan Krejci (2565) 1 – 0
4. GM Allan Stig Rasmussen (2577) – GM Vojtech Plat (2548) ½ – ½

Dansk topscorer er Jonas Buhl Bjerre med den flotte score 5/6.

Rusland tabte overraskende til Ukraine med 2½-1½, og ser ikke længere ud til at kunne gentage sejren fra Batumi i 2019. Holdet er 1 matchpoint bagved Aserbajdsjan og Ukraine. De to hold mødes i næstsidste runde, mens Rusland møder Frankrig med Alireza Firouzja på topbrættet.

Netop Firouzja er efter endnu en sejr kun et enkelt elopint fra at blive den 14. spiller, der på et tidspunkt har krydset 2800-mærket i rating. Med dagens sejr over Baadur Jobava indtager den 18-årige spiller 3. pladsen på verdensranglisten.

I kvinderækken har Rusland været dominerende med guldmedaljer de seneste 6 ud af 7 europamesterskaber. Ingen hold ser heller ikke ud til denne gang at kunne true det topseedede russiske hold. Holdet har 3 matchpoint mere end de nærmeste forfølgere inden de to sidste runder.

Lørdag eftermiddag møder Danmark det engelske landshold. Holdet har verdensklassespilleren Michael Adams på topbrættet, der i øvrigt fyldte 50 tidligere på ugen. Der er lagt op til et spændende opgør mod et stærkt hold:

England:
GM Michael Adams (2714)
GM Luke Mcshane (2667)
GM Gawain Jonas (2654)
GM Dawid Howell (2648)
IM Ravi Haria (2497)

Resterende program for turneringen:
Lørdag den 20. november kl. 15:00: 8. runde
Søndag den 21. november kl. 15:00: 9. runde

Resultater fra turneringen: http://chess-results.com/tnr583987.aspx?lan=32

Live fra chess24: https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-team-championship-2021

Officiel hjemmeside for turneringen: https://www.euroteamchess2021.eu/